Eşti aici

Festivitate de premiere la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”

9 Iunie 2022 / Învățământ

Miercuri, 8 iunie 2022, la Așezământul „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul” a avut loc premierea elevilor de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea.

Festivitatea s-a desfășurat în prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, fiind premiați elevii seminariști care au obținut rezultate deosebite la învățătură și în formarea lor de viitori slujitori ai altarelor. La premiere au participat doamna Inspector Școlar General Mihaela Andreianu și doamna Laura Marilena Lăcraru, inspector de religie în cadrul ISJ Vâlcea, membrii Consiliului profesoral de la seminar, părinți și elevi.

Premierea a fost precedată de săvârșirea slujbei de Te Deum în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae”, aducându-se mulțumire Preamilostivului Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra elevilor și profesorilor de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” în anul școlar 2021-2022.

Premiile au fost oferite în cadrul unei festivități ce a avut loc în Așezământul „Sfântul Ierarh Martir Antim ivireanul”, evidențiindu-se dragostea și interesul arătat de elevi pentru studiul Teologiei, dar și pentru încurajarea pe mai departe spre un progres școlar și duhovnicesc.

În finalul manifestării Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului,  a vorbit profesorilor și elevilor despre tradiția învățământului teologic vâlcean, o instituție de învățământ cu renume în rândul școlilor de teologie, îndemnându-i pe cei prezenți să împărtășească celor din jur bucuria slujirii lui Dumnezeu. Apreciind activitatea misionară a corului Seminarului teologic „Sfântul Nicolae”, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a acordat părintelui profesor Siluan Dumitru Scurtu cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Râmnicului, ordinul Crucea Râmnicului.

Alte articole despre: