Eşti aici

Hramul Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu-Vâlcea

6 Decembrie 2016 / Viața Eparhiei

Cu deosebită bucurie duhovnicească, întreaga Ortodoxie sărbătorește astăzi, în chip solemn, pomenirea Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei. 

Lumina faptelor sale bune, lucrarea filantropică și chipul de apărător al dreptei credințe, l-au așezat pe Sfântul Nicolae în evlavia Sfântului Ierarh Calinic, fapt pentru care, Sfântului Nicolae a devenit ocrotitorul Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu-Vâlcea și, totodată, îndrumător duhovnicesc spre înnoirea vieții, dar și pildă luminoasă pentru credința, trăirea și evlavia creștină.

În ziua sărbătorii hramului, Slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului. Alături de Înaltpreasfinția Sa au slujit părinții stareți de la mănăstirile din cuprinsul Arhiepiscopiei Râmnicului.

Pelerinii și credincioșii  prezenți la sărbătoarea catedralei au fost binecuvântați de către Înaltpreasfinția Sa, primind deopotrivă și mesajul de felicitare pentru cei ce poartă numele Sfântului Nicolae. Răspunsurile la strană au fost date de Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Arhiepiscopiei Râmnicului condusă de Prof. Cristian Marian Stroie.

Alte articole despre: