Eşti aici

Întâlnirea de toamnă a preoților din cadrul Cercului pastoral-misionar Budești

14 Noiembrie 2023 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, marți, 14 noiembrie 2023, a avut loc întâlnirea de toamnă a preoților Cercului pastoral-misionar Budești,  din cadrul Protopopiatului Călimănești.

Cu acest prilej, în biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, a Parohiei Blidari, a fost săvărșită slujba de Te Deum, la care au participat toți clericii parohiilor arondate Cercului pastoral-misionar Budești.
În cardrul lucrărilor cercului pastoral, prezidat de părintele Cătălin Țicu, secretar al Protoieriei Călimănești, a fost susținut referatul cu titlul „Misiunea Bisericii pentru persoanele vârstnice – slujire jertfelnică a semenilor”, dedicat „Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice”, de către gazda cercului, părintele paroh Silviu Cârstea, care a reliefat faptul că „Biserica trebuie să devină locul în care diferitele generații sunt chemate să se împărtășească din iubirea nesfârșită a lui Dumnezeu, printr-un raport de schimb reciproc de daruri cu care fiecare este îmbogățit prin harul Duhului Sfânt. Un schimb în care persoanele în vârstă poartă valori religioase și morale care reprezintă un bogat patrimoniu spiritual pentru viața comunităților creștine și a familiilor”.
După susţinerea lucrării, s-au dezbătut diferite probleme administrative și pastorale, privind intensificarea activităților catehetice și misionare în parohii, găsindu-se împreună soluții pentru rezolvarea multor provocări apărute în societatea contemporană.
Următoarea întâlnire a clericilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Budești, v-a avea loc în primăvara anului 2024, la Parohia Sâmnic.

 

Alte articole despre: