eroi

 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit slujba de pomenire a eroilor Revoluției din 1989

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit duminică, 22 decembrie, slujba de pomenire pentru eroii care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român. 

  23 Decembrie 2019
 • Pomenirea eroilor neamului românesc la Cimitirul „Cetățuia” din Râmnicu-Vâlcea

  În ziua praznicului Înălţării Domnului, la Cimitirul Eroilor „Cetățuia” din municipiul Râmnicu-Vâlcea a avut loc o ceremonie religioasă și militară pentru comemorarea eroilor neamului românesc.

  6 Iunie 2019
 • Elevii din Ionești au participat la slujba de pomenire a eroilor săvârșită la biserica din Bucșani

  La sărbătoarea Înălțarea Domnului, în Parohia Ionești II din Protoieria Drăgășani au participat la Sfânta Liturghie elevii Școlii Gimnaziale Ionești, însoțiți de profesorul de religie, Mihai Buteață.

  18 Mai 2018
 • Ziua Eroilor la Parohia Fedeleșoiu

  La Praznicul Înălțării Domnului, zi în care Biserica Ortodoxă Română prăznuiește jertfa eroilor neamului, la Parohia Fedeleșoiu din Protoieria Călimănești, în fața Monumentului Eroilor,  a fost săvârșită slujba de pomenire a ostașilor căzuți pe câmpurile de luptă, în lagăre sau închisori pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești. 

  18 Mai 2018
 • Cuvânt la Ziua Eroilor

  Este o lege a firii, ca viaţa să-şi aibă le­gătură cu împărăţia morţii şi este o taină a sufletului nostru, de a se simţi recules şi îndulcit pe praguri de morminte.

  17 Mai 2018
 • Pomenirea eroilor în Parohia Vaideeni

  Pentru pomenirea eroilor din Vaideeni, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea Patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea Neamului, libertatea şi demnitatea Poporului Român, Parohia Vaideeni din Protoieria Horezu a cinstit această zi prin săvârşirea a slujbei parastasului, oficiată de către părintele Balotă Emilian, slujbă la care au fost prezenți domnul Primar Achim Daniel Băluță, elevii școlii din localitate, însoțiți de către părintele Vasile Alin Cățăiu, profesori și numeroși credincioși.

  17 Mai 2018
 • Eroii neamului pomeniți în Parohia Avramești

  La sărbătoarea Înălțării Domnului, în Parohia Avrămești din comuna Scundu,Protopopiatul Dragășani, s-a făcut pomenirea ostașilor și eroilor căzuti pe câmpurile de luptă spre propășirea neamului românesc și apărarea dreptei credințe. 

  17 Mai 2018
 • Manifestări comemorative cu prilejul Zilei Veteranilor de Război

  Vineri, 27 aprilie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie a participat la manifestările comemorative organizate cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, săvârșind slujba de pomenire a eroilor neamului.

  După slujba de pomenire, reprezentanții autorităților județene și locale au elogiat faptele de vitejie ale soldaților români și au depus coroane de flori la Statuia Independenței din Râmnicu-Vâlcea.

  27 Aprilie 2018
 • Comemorarea a 75 de ani de la Confruntarea armată de la Cotul Donului – Stalingrad

  Joi, 16 noiembrie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba de pomenire a eroilor români care au luptat în Confruntarea armată de la Cotul Donului – Stalingrad.

  16 Noiembrie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului a sfințit Monumentul Eroilor de la Slătioara

  În ziua Praznicului Înălțării Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de sfințire a Monumentului Eroilor din comuna Slătioara. 

  25 Mai 2017
 • Biruință prin jertfă pentru libertatea și binele poporului român

  Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Adunarea festivă a Asociației Naționale Cultul Eroilor Regina Maria, Palatul Cercului Militar Naţional, Bucureşti, 23 mai 2017:

  23 Mai 2017
 • Comemorarea deținuților anticomuniști din perioada 1944-1989

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, joi, 9 martie, la Biserica Toți Sfinții din Râmnicu-Vâlcea au fost comemorați deținuții anticomuniști din perioada 1944-1989.

  9 Martie 2017

Pagini