Eşti aici

Cercul pastoral-misionar „Drăgăşani” s-a întrunit la Parohia Sâlea-Orlești

14 Iunie 2019 / Administrativ

Joi, 13 iunie 2019, în Protopopiatul Drăgăşani, la Parohia Sâlea-Orlești, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a avut loc întrunirea preoților din Cercul pastoral-misionar „Drăgăşani”.

Lucrările cercului pastoral au debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum, urmată de susținerea prelegerii cu tema „ Clerici slujitori ai Bisericii strămoșești, învățători devotați, primari harnici în satul românesc de-a lungul istoriei”, de către părintele Marius Mircea, preot paroh la Parohia Sâlea-Orlești.

„Atunci când vorbim de Biserică, vorbim de o istorie de 2000 de ani a credinței strămoșești la poporul nostru, vorbim de o importanță colosală atribuită Bisericii de mulți dintre marii conducători ai românilor din istorie: voievozi și domnitori. Vorbim de o cultură extraordinară dezvoltată și menținută în jurul Bisericii de clerici și credincioși. La sat, viaţa este înţeleasă ca timp binecuvântat pentru a sfinţi locul în care trăim. Iar dacă sfinţim locul în care trăim pe pământ, putem spera să primim şi un loc în ceruri. De asemenea, marele istoric Nicolae Iorga spunea că  satul și Biserica au emancipat România, una i-a dat dimensiunea civilizației umane, cealaltă i-a dat dimensiunea sacrului, iar popoarele care au sacralitatea în ființa lor, au și destin, au și loc în istorie”, a subliniat părintele Mircea Marius.

În continuare s-au dezbătut o serie de probleme administrative, fiind identificate și modalități privitoare la intensificarea activităților social-filantropice și misionar-pastorale la nivelul parohiilor din cercul Drăgăşani.

Alte articole despre: