Cateheză

 • Întâlnire catehetică la Parohia Foleștii de Sus

  Parohia Foleștii de Sus, Protoieria Horezu, a organizat duminică, 16 februarie, la biserica parohială cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel, o întâlnire catehetică.

  18 Februarie 2020
 • Întâlniri catehetice la Paraclisul Arhiepiscopal „Buna Vestire”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin coordonarea Biroului de Învățământ și Activități cu tineretul, la Paraclisul Arhiepiscopal Buna Vestire din Râmnicu Vâlcea a avut loc în seara zilei de 11 septembrie cateheza ,,Despre rânduiala proscomidiei".

  12 Septembrie 2019
 • Programe catehetice la școlile de vară organizate în Protoieria Drăgășani

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Biroul Catehetic al Protoieriei Drăgășani a realizat un amplu program săptămânal de cateheze și activități cu tinerii, desfășurat de parohii în această perioadă.

  15 Iulie 2019
 • Activități catehetice la Paraclisul Arhiepiscopal „Buna Vestire”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin coordonarea Biroului de Învățământ și Activități cu tineretul, la Paraclisul Arhiepiscopal Buna Vestire din Râmnicu Vâlcea a avut loc în seara zilei de 9 mai, o nouă întâlnire cu tinerii.

  10 Mai 2019
 • Cateheză la hramul bisericii din Foleştii de Sus

  Preoții și credincioșii Parohiei Foleștii de Sus din Protoieria Horezu au trăit momente de aleasă sărbătoare miercuri, 16 ianuarie, la sărbătoarea „Cinstirea lanţului Sfântului Apostol Petru”, hramul bisericii parohiale.

  17 Ianuarie 2019
 • Cateheze la sărbătoarea Întrarea Maicii Domnului în Biserică

  Sărbătoarea Intrarea Maicii Domnului în Biserică a reprezentat un prilej de bucurie duhovnicească aparte pentru preoții și credincioșii din Protopopiatul Horezu care au participat la hramurile lăcașelor de cult.

  21 Noiembrie 2018
 • Cateheză la hramul Parohiei Târg Horezu

  Praznicul „Nașterii Maicii Domnului” a fost un prilej de mare bucurie în Parohia Târg Horezu. Prăznuirea a început cu slujba Vecerniei cu Litie, fiind continuată cu susținerea catehezei „Nașterea Maicii Domnului bucuria credincioșilor”, de către părintele Constantin Vulpe.

  8 Septembrie 2018
 • Sfinții Împărați Constantin și Elena, sărbătoriți în Protopopiatul Horezu

  Sfinții Împărați Constantin și Elena au fost sărbătoriţi în mod deosebit la parohiile care îi au ca ocrotitori. Cu prilejul hramului au fost susținute cateheze la Parohia Greci, comuna Mateești,  Parohia Bărbătești și Parohia Stoenești.

  21 Mai 2018
 • Cateheză la Biserica „Înălţarea Domnului“ din Berbești

  Parohia „Înălţarea Domnului" din Berbești desfășoară numeroase  proiecte de catehizare și social-filantropice în parteneriat cu unitățile de învățământ și administrative din localitate.

  18 Mai 2018
 • Cateheză la hramul Bisericii „Înălțarea Domnului”din satul Marița

  Joi, 17 mai, credincioșii Parohiei Marița din comuna Vaideeni au îmbrăcat straie de sărbătoare.  În ajunul sărbătorii, părintele Lepea Gh. Eugen a susținut cateheza „Tradiția sărbătorii Înalțarea Domnului în Biserica Ortodoxă”, precizând că „în fiecare an, la 40 de zile de Sfânta Învierea, Biserica Ortodoxă sărbatoreşte praznicul Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos. Cea mai veche menţiune despre această sărbătoare o găsim la Eusebiu de Cezareea, în lucrarea ,,Despre sărbătoarea Paştilor”, scrisă în anul 332.

  18 Mai 2018
 • Seară de cateheză în Parohia Genuneni

  În ajunul sărbătorii Înălțării Domnului, la Parohia Genuneni din comuna Frâncești, după slujba Vecerniei unite cu Litia, preoții Ion și Constantin Iordănescu  au sustinut cateheza „Înălțarea Domnului - înălțarea noastră sufletească”. La activitatea catehetică au participat copii din parohie, dar și credincioșii prezenți la slujba de seară.

  18 Mai 2018
 • Cateheză cu bătrânii în Centrul de zi ,,Dreptul Simeon” al Parohiei Târg Horezu

  Cu binecucântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în Protopopiatul Horezu se derulează proiecte catehetice care vizează nu doar pe copii, ci și activități catehetice la care participă enoriași de vârsta a doua și a treia. 

  22 Ianuarie 2018

Pagini