Eşti aici

Programe catehetice la școlile de vară organizate în Protoieria Drăgășani

15 Iulie 2019 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Biroul Catehetic al Protoieriei Drăgășani a realizat un amplu program săptămânal de cateheze și activități cu tinerii, desfășurat de parohii în această perioadă.

Parohia Valea Bisericii-Orlești organizează împreună cu Asociația „Hrană pentru Trup și Suflet”, Orlești și Școlile din Orlești, Scundu, Ionești și Drăgășani, cea de-a V-a ediție a Școlii de Vară „Sfântul Evanghelist Luca", un proiect educațional-catehetic, adresat tinerilor elevi și studenți pe perioada de vacanță. În acest sens, la inițiativa părintelui Luca-Georgian Sîia s-a creat Grupul de inițiativă în educație și timp liber de calitate, format din voluntari, liceeni, studenți și cadre didactice, care au conceput un program de activități catehetice, recreative și interactive pentru copii, desfășurat sub formă de ateliere pe parcursul lunii iulie 2019.

 

„Ca în fiecare an, unul dintre cele mai așteptate momente din vacanța tinerilor noștri, participanți și voluntari, este Școala de Vară Sfântul Evanghelist Luca. Prin prezența părintelui protoiereu Daniel Bîrneață, a preoților din Cercul Pastoral Orlești, a cadrelor didactice, a elevilor și părinților la slujba de Te Deum din deschiderea acestei noi ediții a proiectului nostru zonal, descoperim necesitatea prezenței active a tinerilor în viața parohială și în satul bunicilor noștri”, a subliniat părintele Luca-Georgian Sîia, în cadrul temei Prezența și implicarea tânărului în viața parohiei, susținută la Căminul Cultural Orlești, în prima zi a Școlii de Vară.

Programele și susținerea temelor catehetice au continuat și în celelalte cercuri pastorale din cadrul Protoieriei Drăgășani, având teme propuse ca model de inspirație pentru creștinul ortodox de astăzi. Preoții Laurentiu Cucă și Liviu Lazăr de la Parohia Ștefănești  au dezbatut tema Sfântul Împărat Constantin cel Mare și Biserica. Părintele Daniel Sichigea a organizat la Parohia Mădulari întâlnirea catehetică Despre Biserică, iar la parohia Gorunești, părintele Marian Bădulescu a vorbit Despre Credință. Valorile credinței au fost descoperite și la biserica parohială Amărăști de către părintele Alexandru Diaconu și tinerii de la școala de vară.

Alte articole despre: