Eşti aici

De un sfert de secol, Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe întinde mâini de ajutor semenilor

1 Februarie 2017 / Social

Marţi, 31 ianuarie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în Sala Iosif Episcopul a Centrului cultural Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica din Râmnicu-Vâlcea, într-o atmosferă familială, s-a desfăşurat întâlnirea lunară a Ligii Femeilor Creştin-Ortodoxe pentru prezentarea raportului de activitate al mandatului 2015-2016.

Întâlnirea a debutat cu un recital de vioară, oferit de către elevii Zenovia Mocanu, Ilinca Modrescu şi Ramon Ionescu de la Liceul de Arte Victor Giuleanu din Râmnicu-Vâlcea, clasa domnului profesor Ion Olteţeanu, însoţiţi de către doamna profesoară Luminiţa Stancu.

În continuare au fost prezentate, spre examinare şi aprobare, raportul de activitate pentru perioada anilor 2015-2016 şi proiectele pe care asociația și le-a propus pentru anul 2017.

Adunarea generală a aprobat în unanimitate activitatea actualului comitet de conducere şi a votat investirea acestuia şi pentru perioada 2017-2018. În programul cadru pentru următorii doi ani, Adunarea generală a luat act și de opt proiecte culturale, misionare şi social-filantropice propuse de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, pentru implementarea lor de către membrele asociației. Prezentarea, oferită de către doamna președinte Delia Zamfirescu, s-a încheiat cu înștiințarea celor prezenți asupra unor noi cazuri sociale care solicită ajutor urgent.

În cadrul întâlnirii, Părintele Victor Barbu, îndrumătorul spiritual al asociației, a rostit un cuvânt despre importanța rugăciunii, dar și a milosteniei, în viața creștinului, atrăgând atenția asupra faptului că viața cea veșnică începe încă de aici, iar modul în care omul își cheltuiește timpul acestei vieți este determinant pentru starea sa veșnică.

Prezentă la întâlnire, doamna asistent social Viorica Adriana Iancu, reprezentanta Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului, a remarcat implicarea cu devotament a femeilor creștin-ortodoxe vâlcene în comunitățile locale și contribuția acestora la sprijinirea semenilor aflați în situații sociale grele, între care se numără copii, persoane vârstnice, persoane cu dizabilități, victime ale violenţei domestice, persoane private de libertate, persoane seropozitive şi persoane dependente de alcool sau droguri.

La finalul întrunirii s-a constatat încă o dată că activitățile social-caritative și educativ-morale desfășurate de către Liga Femeilor Creştin-Ortodoxe a Arhiepiscopiei Râmnicului de un sfert de veac (din anul 1992), implică înțelegerea corectă și asumarea misiunii creștine, întrucât doar făcând fapte de milostenie, fie materiale, fie sufletești, omul primește de la Dumnezeu bucuria și pacea Duhului Său cel Sfânt, iar cei din jur ajung să-i dea slavă „Tatălui nostru Cel din ceruri” (Matei 3, 16).

Cu această ocazie, membrele asociației au primit diplome de recunoaştere şi de mulţumire pentru întreaga activitate de voluntariat desfăşurată în slujba aproapelui şi spre slava lui Dumnezeu. La final, toți cei prezenți au putut vizita și un stand dedicat cărţii, amenajat prin implicarea Librăriei Humanitas. 

Alte articole despre: