Eşti aici

Activități catehetice la Paraclisul Arhiepiscopal „Buna Vestire”

10 Mai 2019 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin coordonarea Biroului de Învățământ și Activități cu tineretul, la Paraclisul Arhiepiscopal Buna Vestire din Râmnicu Vâlcea a avut loc în seara zilei de 9 mai, o nouă întâlnire cu tinerii.

În cadrul activității a fost prezentat rolul Bisericii în societatea actuală, faptul că putem identifica biserica văzută, clădirea în sine, dar și biserica ca și comunitate, formată din totalitatea oamenilor care au aceeași credință și se împărtășesc din același potir. 

,,Mulţi oameni asimilează astăzi Biserica unei clădiri. Totuşi, nu acesta este înțelesul potrivit. Cuvântul biserică vine din grecescul ecclesia care înseamnă o adunare sau comunitate; înţelesul de bază al cuvântului biserică nu este clădirea ci, dimpotrivă, este vorba despre oamenii care alcătuiesc comunitatea Bisericii.

Biserica este ca o familie, în care fiecare dintre noi trăim și existăm, dar în care trebuie să ne implicăm activ pentru a o face să exceleze. Așa cum un lanț este puternic dacă are toate zalele închegate, astfel și Biserica este unită, dacă are credincioși conștienți de moștenirea primită și responsabilitatea lor de a fi mărturisitori ai acesteia", a subliniat părintele Gabriel Moșteanu.

Alte articole despre: