Eşti aici

Întâlnire catehetică la Parohia Foleștii de Sus

18 Februarie 2020 / Învățământ

Parohia Foleștii de Sus, Protoieria Horezu, a organizat duminică, 16 februarie, la biserica parohială cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel, o întâlnire catehetică.

Tema întâlnirii catehetice a fost „Taina Cununiei – unitatea dintre bărbat și femeie, unitatea dintre Hristos și Biserică”, părintele paroh Vasile-Emanoil Găman reliefând însemnătatea căsătoriei, potrivit învățăturilor cuprinse în Sfânta Scriptură și scrieri ale Sfinților Părinți.

 „Instituția familiei este amenințată astăzi de fenomenul secularizării și de relativismul moral, de aceea am dorit să reamintim credincioșilor parohiei că unirea dintre un bărbat și o femeie în Hristos constituie o mică Biserică sau o icoană a Bisericii. În acest sens, am subliniat îndemnul Sfântului Ignatie Teoforul, care cerea binecuvântarea episcopului sau a preotului, și anume că cei care se apropie de comuniunea cununiei trebuie să o facă «cu aprobarea episcopului, ca să fie căsătoria lor după Domnul și nu după poftă. Toate să se facă spre cinstirea lui Dumnezeu». De aceea, protejarea sfințeniei cununiei a fost totdeauna de o importanță capitală pentru protejarea familiei, care reflectă comuniunea soților atât în Biserică, cât și în întreaga societate”, a precizat părintele paroh Vasile-Emanoil Găman.

Întâlnirea catehetică a fost dedicată „Anului omagial al pastorației părinților și copiilor”.

Alte articole despre: