Eşti aici

Cateheze la sărbătoarea Întrarea Maicii Domnului în Biserică

21 Noiembrie 2018 / Învățământ

Sărbătoarea Intrarea Maicii Domnului în Biserică a reprezentat un prilej de bucurie duhovnicească aparte pentru preoții și credincioșii din Protopopiatul Horezu care au participat la hramurile lăcașelor de cult.

Prin așezarea Maicii Domnului ocrotitoare a bisericilor, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu este și ocrotitoarea comunităților, fiind cinstită în mod deosebit. Manifestările duhovnicești prilejuite de sărbătoarea hramului au debutat printr-o serie de întâlniri ale preoților din parohiile Bogdănești și Bodești II cu tinerii, la biserica parohială sau în cadrul instituțiilor de învățământ.

Părintele Vasile Tomescu a vorbit tinerilor în cadrul întâlnirii catehetice despre cinstirea Maicii Domnului, prezentând un text al părintelui Teofil Părăian: „Toţi cei care credem în Maica Domnului ne bucurăm că ştim de Maica Domnului, ne bucurăm că o avem pe Maica Domnului apropiată nouă, ne bucurăm că o avem pe Maica Domnului ajutătoare şi ocrotitoare nouă, ne bucurăm că o avem pe Maica Domnului mijlocitoare pentru noi, ne bucurăm că o avem pe Maica Domnului rugătoare pentru noi.

Toate bucuriile credinţei noastre, toate bucuriile creştine: bucuria de Domnul Hristos, bucuria de învăţătura Domnului Hristos, bucuria din Jertfa Domnului Hristos, bucuria din Învierea Domnului Hristos, bucuria din Înălţarea la Cer a Domnului Hristos, bucuria din gândul la cea de-a doua venire a Domnului Hristos, bucuria din tot ce ştim despre Domnul Hristos, vine prin Maica Domnului.

Bucuria din Sfânta Liturghie pe care ne-a lăsat-o Domnul Hristos, bucuria din Sfânta împărtăşire cu Sfintele Taine, cu Trupul şi Sângele Domnului Hristos, toate acestea, într-un fel, vin prin Maica Domnului”.

 

Alte articole despre: