Eşti aici

Activitate catehetică la Parohia Călimănești I

13 Decembrie 2019 / Învățământ

Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel - Călimănești I a organizat joi, 12 decembrie, o activitate catehetică cu elevii clasei a V-a a Școlii Gimnaziale Șerban Vodă Cantacuzino din Călimănești.

În apropierea sărbătorii Nașterii Domnului, la biserica Parohiei Sfinții Apostoli Petru și Pavel - Călimănești I, în ultimii ani, s-a pus început unei frumoase tradiții ca bradul din biserica parohială să fie împodobit de către copii. Astfel, copiii de la clasa a V-a a de la Școala Gimnazială Șerban Vodă Cantacuzino din Călimănești, sub îndrumarea profesorului de Religie Nicolae Niță, au așezat podoabele în bradul de Crăciun, iar apoi au interpretat câteva colinde tradiționale.

Grupul de copii a fost întâmpinat de preotul paroh Nicolae-Laurențiu Ceaușu, protoiereu al Protoieriei Călimănești, care le-a vorbit copiilor despre însemnătatea praznicului Nașterii Domnului și despre importanța păstrării tradiției colindelor. Totodată, părintele protoiereu Nicolae Ceaușu a precizat că scopul acestei activități a fost ca cei mici să înțeleagă că și ei au un rol semnificativ în activitățile Bisericii și că prezența lor în Biserică este întotdeauna o binecuvântare atât pentru ei, cât și pentru întreaga comunitate.

La final, copiii au primit câte o icoană a Maicii Domnului și câte un dar.

Alte articole despre: