Eşti aici

Pomenirea arhimandritului Laurențiu Popa, la un an de la mutarea la cele veșnice

7 August 2021 / Viața Eparhiei

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit la Mănăstirea Stânișoara, sâmbătă, 7 august,  slujba Parastasului pentru părintele arhimandrit Laurențiu Popa, la împlinirea unui an de la mutarea la cele veșnice.

La slujba de parastas au participat părinții din obștea Mănăstirii Stânișoara precum și ucenici ai arhimandritului Laurențiu Popa.

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, în cuvântul de mângâiere împărtășit cu acest prilej, a subliniat: „Părintele Arhimandrit Laurențiu Popa a fost un dascăl al rugăciunii și un înțelept păstor de suflete, un om purtător al Duhului lui Hristos. Se împlinește un an de când sufletul părintelui Laurențiu s-a ridicat la cer, întru odihna Împărăţiei Preasfintei Treimi.

În chip tainic s-a așezat însă și în conștiințele și inimile tuturor fiilor săi duhovnicești care și-au întărit voința prin ascultare şi i-au împlinit povățuirile, aducându-se ofrandă lui Dumnezeu prin rugăciune și fapte bune. El însuși ucenicise în tinerețe pe lângă Părinții Cleopa Ilie și Paisie Olaru, iar printre darurile cu care-și împodobise sufletul în chip luminos se vădea discernământul duhovnicesc în așezarea măsurii cuvenite fiecărui ucenic, în dorința de a-i ajuta să se lipească de Dumnezeu printr-o iubire desăvârșită”.

Alte articole despre: