Eşti aici

Cerc pastoral în Parohia Foleștii de Jos

11 Octombrie 2017 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, marți, 10 octombrie 2017, la Parohia Foleștii de Jos a avut loc întâlnirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Horezu II.

Întrunirea a debutat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, fiind continuată de tema susținută de părintele paroh Dumitru Diaconu, în care au fost evidențiate atât personalități din rândul clericilor - pr. Gheorghe Calciu, pr. Arsenie Boca, pr. Dimitrie Bejan, pr. Iustin Pârvu - cât și mireni: Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu și Vintilă Horia, care au supraviețuit ororilor prigoanei comuniste.

„Decenii la rând, prigoana comunistă a făcut tot posibilul ca să arunce în uitare memoria celor pe care azi îi numim „sfinții martiri ai pușcăriilor“. Simpla enumerare a preoților și credincioșilor care au petrecut ani grei în pușcăriile comuniste, ori chiar au murit în cumplitele decenii de la începutul regimului comunist, compune un tragic „Martiriologiu“ național, cu nume de care, din păcate, ne amintim din ce în ce mai rar. Iar aceștia au fost din toate rangurile și categoriile, de la vlădică până la opincă, de la unii dintre cei mai înalți ierarhi până la simplii preoți”, a subliniat părintele.

Alte articole despre: