Eşti aici

Cercul pastoral Valea Lotrului

13 Noiembrie 2023 / Administrativ

Luni, 13 noiembrie 2023, Parohia Brezoi I din cadrul Protopopiatul Călimăneşti, a fost gazda celei de a doua întâlniri din acest an a membrilor Cercului pastoral „Valea Lotrului”.

Întrunirea dedicată „Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)", s-a ţinut în biserica parohială cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, și a început cu săvârşirea slujbei de Te Deum.
În continuare, părintele paroh Preoteasa Daniel, gazda cercului pastoral, a susţinut referatul cu tema „ Psalții Parohiei Brezoi I”, unde a subliniat faptul că „Imnele şi cântările bisericești sunt respiraţia rugăciunii sfinte care îl ajută pe om să-şi cunoască starea lăuntrică şi să-şi deschidă sufletul către taina iubirii lui Dumnezeu”.
la final, au urmat discuţii asupra temei propuse dar şi asupra altor probleme și aspecte de ordin pastoral-misionar și administrativ-gospodăresc din fiecare parohie arondată cercului.
Următoarea întâlnire a preoţilor din cadrul Cercului pastoral „Valea Lotrului” va avea loc în anul 2024, la Parohia Brezoi III.

Alte articole despre: