Eşti aici

Parohia Sâmnic-Budești
Parohia Sâmnic-Budești
Parohia Berislăveşti
Parohia Berislăveşti
Parohia Sâmnic-Budești
Parohia Sâmnic-Budești
Parohia Berislăveşti
Parohia Berislăveşti
Parohia Berislăveşti
Parohia Berislăveşti

Sfinţii Împăraţi, cinstiți în Protopopiatul Călimănești

21 Mai 2016 / Viața Eparhiei

Sâmbătă, 21 mai 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Parohiile Sâmnic-Budești şi Berislăveşti din Protopopiatul Călimănești au serbat hramul bisericilor conform programului de activităţi rânduit de Biroul de cateheză al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Astfel, în ajunul hramului Sfinților Împărați Constantin și Elena, la Parohia Sâmnic-Budeşti s-a săvârșit slujba Vecerniei cu Litie de către un sobor de șapte preoți: pr. Enache Costinel de la Parohia Sâmnic, pr. Nedeluș Cătălin de la Parohia Bercioiu-Bârsești, pr. Cîrstea Mihai de la Parohia Barza, pr. Frunzescu Gheorghe de la Parohia Bercioiu, pr. Cîrstea Silviu de la Parohia Blidari și pr. Țăpârlan Octavian de la Parohia Budești.

La finalul slujbei, părintele Enache Costinel de la Parohia Sâmnic, a susținut în fața credincioșilor cateheza tematică cu titlul: Despre cinstirea Sfinților Mari Împărați și întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa, Elena, Părinți ai creștinilor.

La Parohia Berislăveşti, după săvârşirea Sfintei Liturghii de către un sobor de slujitori din comunităţile parohiale şi monastice din Protopopiatul Călimăneşti şi în prezenţa a aproximativ 300 de credincioşi, părintele paroh Lupu Ovidiu a ţinut un cuvânt de învățătură în care a evidenţiat semnificaţia praznicului închinat Sfinţilor Împăraţi, ocrotitori ai nolui locaş aflat în construcţie, dar şi al vieţii închinătorilor parohiei. Ziua s-a încheiat cu o agapa creştină rod al ostenelii mai multor enoriaşi cu dragoste de Casa Domnului.

Alte articole despre: