Eşti aici

Concert extraordinar al Corului Preoţilor din Protoieria Râmnicu-Vâlcea la Biserica Sfinţii Apostoli

7 Mai 2017 / Cultural

Duminică, 7 mai 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Biserica  Sfinţii Apostoli  din Râmnicu-Vâlcea a avut loc  Concertul  extraordinar al Corului Preoţilor din Protoieria Râmnicu-Vâlcea.

În debutul evenimentului, Părintele Consilier Dr. Ștefan Zară a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, precizând că „suntem încă în perioada pascală, în care nu doar cântarea de la strană, textul liturgic, Îl pune cu prioritate înaintea ochilor noștri cei duhovnicești pe Hristos Domnul Cel înviat din morți, dar și inima noastră trăiește Învierea Domnului ca un fapt real și personal.  

Concertul Corului Preoţilor din Protoieria Râmnicu-Vâlcea, din această seară, își împlinește scopul, dacă vom simți cântarea ca rugăciune, ca modalitate de a aduce doxologie lui Dumnezeu, și dacă ne pregătește pentru întâlnirea cu Hristos Domnul Cel înviat din morți.

Corului Preoţilor din Protoieria Râmnicu-Vâlcea a luat ființă cu binecuvântarea și la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, organizatorul și dirijorul acestuia fiind PC Arhid. Prof. Dr. Codruț Dumitru Scurtu”.

În cadrul concertului, Corala preoților, condusă de Arhid. Dr. Codruț-Dumitru Scurtu, a interpretat cântări bisericești specifice Praznicului Învierii Domnului:

 1. Axionul Îngerul a strigat – după Varlaam Protosinghelul armonizare de Pr. Prof. Dr.  N. Moldoveanu;
 2. Rugăciune „Rugămu-ne" după Teodor Teodorescu;
 3. Iubi-te-voi Doamne, compoziție de Evghenie Humulescu, armonizare N. Lungu (solist Arhid. Andrei Ovidiu Leonte);
 4. Miluiește-mă Dumnezeule, după Gh. Cucu;
 5. Sub milostivirea Ta;
 6. Cât de mărit;
 7. Înnoiește-te noule Ierusalime;
 8. Rugăciune „Doamne din cer", compoziție de Etienne Mehul;
 9. Doamne pe noi miluiește-ne (solist Arhid. Ioan Liviu Găman);
 10. Mai lângă tronul Tău – în aranjamentul  PC Arhid. Prof. Dr. Codruț Dumitru Scurtu;
 11. Ziua Învierii, după  I.P. Pasărea;
 12. Eu sunt Învierea, de I. Brătianu;
 13.  Hristos a înviat - triptic;
  La final, Părintele Cristian Bănuță, parohul Bisericii Sfinții Apostoli din Râmnicu-Vâlcea și Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie pentru binecuvântarea acordată corului preoților pentru susținerea concertului și, de asemenea, preoților, părintelui dirijor și auditoriului.

 

Alte articole despre: