Eşti aici

Activități sociale în Protoieria Drăgășani

12 Decembrie 2016 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în perioada premergătoare Sărbătorii Nașterii Domnului, în cadrul parohiilor din Protoieria Drăgășani au fost organizate proiecte social-filantropice cu scopul sprijinirii persoanelor vârstnice, familiilor nevoiașe și vizitării copiilor și bătrânilor din centrele sociale.

La Parohia Mădulari, în cadrul Proiectului „Dar din dar se face Raiul”  pe tot parcursul anului 2016, 11 persoane care, din cauza bătrâneții sau a sărăciei, nu-și pot asigura hrana, au primit mâncare din partea parohiei. Derularea proiectului a prilejuit și descoperirea dimensiunii sale educative întrucât împărțirea hranei este realizată de către copiii din cadrul proiectului „Hristos împărtășit copiilor” și tinerii voluntari din parohie.

Și în Parohia Șerbănești-Ștefănești au fost organizate acțiuni social-filantropice, Părintele Ioan Lăzărescu împărțind daruri copiilor și bătrânilor.

În urma mesajului privind intensificarea activității sociale transmis prin  Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la Parohia Mamu a fost organizată o colectă de alimente care, ulterior, au fost donate familiilor nevoiașe din parohie.

Proiectele filantropice desfășurate de către parohii în această perioadă continuă lucrarea filantropică susținută pe parcursul întregului an calendaristic întrucât iubirea faţă de aproapele este criteriul principal al mântuirii omului, iar judecata finală priveşte mai ales binele pe care puteam să-l facem aproapelui nostru, dar nu l-am făcut. Scopul filantropiei sociale este în primul rând cultivarea comuniunii, nu doar rezolvarea unor nevoi materiale imediate, deși acestea sunt împlinite.

Alte articole despre: