Eşti aici

„Uniți în cuget și-n simțiri” la Liceul Tehnologic Forestier din Râmnicu-Vâlcea

28 Noiembrie 2019 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului și cu aprobarea doamnei Andra Bică, Inspector Școlar General, în data de 27 noiembrie, la Liceul Tehnologic Forestier din Râmnicu-Vâlcea s-a desfășurat activitatea Incursiune istorică în arta educației creștine.

Elevii coordonați de doamnele Alina Țăpescu, Gabriela Călinescu și domnul Romeo Popescu, au susținut piesa de teatru Uniți în cuget și-n simțiri și au cântat cântece patriotice, fiind evocați domnitorii români, creștini, iubitori de cultură și spiritualitate - Ștefan cel Mare, Mircea cel Bătrân, Matei Basarab și Constantin Brâncoveanu, precum și înaintașii făuritori ai Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, în urma căreia toate provinciile istorice locuite de români s-au unit în cuprinsul aceluiași stat național, România.

          Activitatea a fost coordonată de Pr. Prof. Cristian Bănuţă, Consilier Învăţământ și Activităţi cu Țineretul din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului și de prof. Laura Lăcraru, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, cu sprijinul doamnei Gabriela Staicu, director al Liceului Tehnologic Forestier.

         Scopul activității desfășurate a fost de a încuraja elevii șă conștientizeze importanţa spiritualităţii ortodoxe în viața creștină și să manifeste respect și dragoste pentru înaintașii noștri și pentru patrie.

Alte articole despre: