Eşti aici

Sfințirea Casei de Cultură „Florin Zamfirescu” din Călimănești

15 Iulie 2023 / Cultural

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit sâmbătă, 15 iulie, slujba de sfințire a Casei de Cultură „Florin Zamfirescu” din orașul Călimănești.

Evenimentul a avut loc în prezența domnului Florinel Constantinescu, primarul orașului Călimănești, a actorului Florin Zamfirescu, oameni de cultură, preoți, critici de artă, profesorii coordonatori, artiştii participanţi și locuitori ai orașului.

Clădirea nou modernizată are destinația unui centru cultural la nivelul lăcașelor culturale importante din orașele mari ale țării. În cadrul clădirii s-a amenajat o sală de spectacole de 300 de metri pătrați, săli de artă și ateliere de pictură, teatru și muzică. Finalizarea amenajării Casei de Cultură înseamnă pentru Călimănești organizarea în acest edificiu a unei palete  largi de evenimente culturale, unul mai frumos decât celălalt. Locația va completa foarte bine zona de cultură călimăneşteană, alături de Centrul Multifuncțional, recent inaugurat, și biblioteca orășenească

„Această inaugurare reprezintă un moment deosebit în evoluția culturală a orașului nostru, în cadrul căreia vom inaugura nu doar un simplu spațiu cultural, ci un loc destinat sărbătoririi și promovării diversității culturale, unde vom putea descoperi și aprecia frumusețea artei în toate formele sale. Ne bucurăm împreună de acest moment special în cadrul căruia redeschidem porțile Casei Culturii și împărtășim pasiunea pentru artă în cadrul celor două manifestări culturale devenite emblematice pentru localitatea noastră”, a subliniat primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu.

Evenimentul a fost inaugurat printr-o ofertă artistică bogată: spectacole de teatru, expoziții de pictură, spectacole pentru copii, ateliere de creație în domeniul artelor vizuale, expoziții personale și de grup cu lucrările artiștilor participanți. Astfel, a avut loc deschiderea oficială a celei de-a XIV-a ediţii a Taberei Naţionale de Teatru „Florin Zamfirescu” şi a celei de-a XVI-a ediţii a Taberei de Arte Vizuale „Vlaicu Ionescu”, putând fi admirate creaţii artistice realizate în cele 15 ediţii anterioare ale taberei de pictură.

Alte articole despre: