Eşti aici

Parohia Muereasca de Sus
Parohia Muereasca de Sus
Parohia Runcu
Parohia Runcu
Parohia Rădăcinești
Parohia Rădăcinești
Parohia Dăești II
Parohia Dăești II
Parohia Dăești I
Parohia Dăești I
Protopopiatul Călimănești

Cateheze la parohiile din Protopopiatul Călimănești

În perioada Triodului în bisericile Eparhiei Râmnicului se țin săptămânal cateheze duhovnicești.

Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, se țin săptămânal cateheze duhovnicești. Astfel, în parohiile din Protopopiatul Călimănești, în Anul omagial al educației religioase, în perioada Triodului s-au susținut predici tematice, conform progamului stabilit de către Biroul de Cateheză Eparhial.

În acest context, s-a evidențiat țelul vieții credincioșilor creștin-ortodocși, mântuirea și modalitățile atingerii acestuia. Credincioșilor li s-a amintit că drumul fiecăruia dintre ei pretinde o continuă curație a vieții duhovnicești, o creștere permanentă în virtute prin fapte bune necontenit arătate semenului și colectivității din care face parte. La numai o săptămâna de începutul Postului Patimilor, Mântuirea devine o temă strâns legată de Pătimire, Cruce și Înviere.

În Parohia Dăești I, Parohia Muereasca de Sus, Parohia Muereasca de Jos, Parohia Rădăcinești, Parohia Șerbănești și Parohia Runcu preoții slujitori au susținut cateheze pe tema Mântuiirii însoțite de acțiuni practice ce au pecetluit cuvântul prin rugăciune și milostenie.

Alte articole despre: