Eşti aici

„Sfinții Împărați Constantin și Elena au mărturisit prin toată lucrarea dreapta credință ca o adeverire a prezenței Cuvântului lui Dumnezeu în inimile lor”, a spus Chiriarhul Râmnicului la Mănăstirea Hurezi

21 Mai 2021 / Viața Eparhiei

„După momentul încredințării Sfântului Împărat Constantin cel Mare la Pont Milvius în ajutorul lui Dumnezeu, viața acestuia se desfășoară ca o permanentă lucrare de schimbare, de înlocuire a judecății după vechile cutume imperiale, în favoarea Cuvântului lui Dumnezeu”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la finalul Sfintei Liturghii săvârșită la Mănăstirea Hurezi.

În continuare Înaltpreasfinția Sa a precizat că „prin sprijinul acordat organizării Sinodului I Ecumenic, la Niceea, în anul 325, Sfântul Constantin cel Mare a arătat lumii întregi că viața în Biserică a credincioșilor se întemeiază pe Hristos. Totodată, vedem că mărturisirea nu este doar un bun al preoților, ci fiecare creștin are datoria să-L vestească într-un fel sau altul, după puterea și darul fiecăruia, pe Hristos Domnul. Cuvântul Apostolului neamurilor „Vai mie de nu binevestesc” (I Corinteni IX, 16).
Sfinții Împărați Constantin și Elena au mărturisit prin toată lucrarea lor dreapta credință ca o adeverire a prezenței Cuvântului lui Dumnezeu în inimile lor”, a încheiat Înaltpreasfinția Sa.

Alte articole despre: