Eşti aici

Proiectul „Contribuția Bisericii Ortodoxe Române în Unirea de la 1 Decembrie 1918”, la Parohia Călimănești II

4 Decembrie 2023 / Învățământ

Duminică, 3 decembrie 2023, după săvărșirea Sfintei Liturghii, membrii Centrului de Creație „Maria-Alina Preoteasa” din cadrul Parohiei Călimănești II, au participat la un atelier de creativitate dededicat Zilei Naționale a României.

Cei mai mici dintre credincioșii parohiei au întreprins un atelier de creativitate sub atenta îndrumare a părintelui paroh Iulian Lixandra și a cadrelor didactice voluntare.
Aceștia au realizat, după cunoștințele acumulate în cadrul catehezei susținute de părintele paroh, cu tema „Contribuția Bisericii Ortodoxe Române în Unirea de la 1 Decembrie 1918”, diferite planșe cu Marea Unire a românilor.
Toți micii artisti au fost răsplătiți cu câte un tricolor și dulciuri din partea parohiei, iar la  final, într-o atmosferă de colind, au împodobit bradul de Crăciun cu decorațiuni confecționate manual chiar de ei, în cadrul activitățiilor desfășurate la Centrul de Creație „Maria-Alina Preoteasa”.
„Am încercat prin această acțiune de suflet să aducem în memoria tinerilor sentimentul demnității naționale, sentiment asemănător clopotului bisericii, care a răsunat în inimile românilor și i-a chemat la adunare.
Prin această manifestare am adus veșnice recunoștințe eroilor neamului nostru românesc, care la 1 decembrie 1918 au reușit să înfăptuiască Marea Unire”, a transmis părintele paroh, Iulian Lixandra.

Alte articole despre: