Parohia Călimănești II

 • Atelier de confecționat mărțișoare la Parohia Călimănești II

  Membrii Centrului de creație „Maria-Alina Preoteasa” al Parohiei Călimănești II, au participat la un atelier de confecționat mărțișoare, ce au fost dăruite ulterior mamelor și bunicilor.

  1 Martie 2024
 • Activități catehetice la Parohia Călimănești II

  În Duminica a XVII-a după Rusalii, numită și Duminica Femeii Cananeence, membrii Centrului de creație „Maria-Alina Preoteasa” al Parohiei Călimănești II, au desfășurat o serie de activități catehetice, având ca temă principală: simbolismul salutului creștin „Doamne ajută!”.

  19 Februarie 2024
 • Întâmpinarea Domnului în viziunea copiilor din cadrul Centrului de creație al Parohiei Călimănești II

  Sărbătoarea Întâmpinării Domnului a fost prilej de întâlnire și mare bucurie pentru tinerii Centrului de creație al Parohiei Călimănești II.

  2 Februarie 2024
 • Sfinții Trei Ierarhi au fost cinstiți la Centrul de creație al Parohia Călimănești II

  Cei Trei mari Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe au fost cinstiţi şi la Centrul de creație „Maria-Alina Preoteasa” din cadrul Parohiei Călimănești II.

  30 Ianuarie 2024
 • Proiectul „Contribuția Bisericii Ortodoxe Române în Unirea de la 1 Decembrie 1918”, la Parohia Călimănești II

  Duminică, 3 decembrie 2023, după săvărșirea Sfintei Liturghii, membrii Centrului de Creație „Maria-Alina Preoteasa” din cadrul Parohiei Călimănești II, au participat la un atelier de creativitate dededicat Zilei Naționale a României.

  4 Decembrie 2023
 • Proiectul „Biserica e casa mea!”, la Parohia Călimănești II

  Activitățile cultural artistice și religioase, organizate în tinda bisericii, la Parohia Călimănești II, au darul de a-i apropia pe copii de Dumnezeu și a-i îndruma spre credință și fapte bune. Un exemplu de „Biserică vie” unde copiii își arată iubirea față de Dumnezeu, față de Biserică și făță de semeni, are loc în fiecare săptămână la Parohia Călimănești II, prin activitățile organizate de cadrele didactice voluntare, sub coordonarea preotului paroh Iulian Lixandra.

  19 Noiembrie 2023
 • Proiectul „Școala și Biserica” implementat la Parohia Călimănești II

  În cadrul parteneriatului încheiat între Parohia Călimănești II și Grădinița cu Program Prelungit din Călimănești, tinerii preșcolari au avut deosebita bucurie de a fi vizitați de către părintele paroh, Iulian Lixandra.

  16 Noiembrie 2023
 • „Micii patiseri” ai Parohiei Călimănești II

  O activitate deosebit de importantă și foarte îndrăgită de tinerii Centrului de creație „Alina-Maria Preoteasa”, al Parohiei Călimănești o constituie atelierul de gastronomie.
  Activitățile acestui atelier constau în prepararea bucatelor tradiționale, gătite după rețete știute doar de bunicii satului.

  6 Noiembrie 2023
 • „Ziua recoltei” la Parohia Călimănești II

  La Parohia Călimănești II, copiii  Centrului de creație „Alina-Maria Preoteasa” au luat parte la o activitate prin care au avut ocazia de a crea „dovlecei din hărtie” în culorile toamnei.

  29 Octombrie 2023
 • Activități gastronomice la Parohia Călimănești II

  În cadrul Parohiei Călimănești II, membrii Centrului catehetic au fost bucătari pentru o zi și au gătit împreună cu părintele paroh Iulian Lixandra și cadrele didactice voluntare, pizza pentru părinți și bunici, petrercând momente frumoase împreună, schimbând idei și împărtășind  emoții, experiențe și proiecte de viitor.

  16 Octombrie 2023
 • Cateheză și rugăciune la Parohia Călimănești II

  La începutul lunii octombrie, la Parohia Călimănești II, au avut loc o serie de activități catehetice, dedicate cinstirii Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului și minunii săvârșite de Mântuitorul Hristos, Care l-a înviat pe fiul văduvei din Nain.  

  6 Octombrie 2023
 • „Pescuirea minunată” la Parohia Călimănești II

  În Duminica a XVIII-a după Rusalii, la Parohia Călimănești II, s-au desfășurat o serie de activități, prin care membrii Centrului catehetic, au avut posibilitatea de a pricepe pe înțelesul lor, pericopa evanghelică rostită în cadrul Sfintei Liturghii.

  25 Septembrie 2023

Pagini