Eşti aici

Activități catehetice pentru copiii Parohiei Călimănești II

18 August / Știri

Membrii Centrului catehetic „Maria-Alina Preoteasa” al Parohiei Călimănești II, au participat de marele praznic al „Adormirii Maicii Domnului” la Sfânta Liturghie și la un atelier de creație.

În prima parte a zilei, cei mici au participat la Sfânta Liturghie, unde au susținut cu glasurile lor serviciul religios de la strană, iar apoi în cadrul Centrului catehetic al parohiei, s-a desfășurat un atelier de creație menit să le dezvolte îndemânarea, imaginația, lucrul în echipă și comunicarea.
Cu multă dragoste pentru frumos, cu răbdare și cu mult talent, copiii și adolescenții au realizat lucruri deosebite, petrecându-și cea mai mare parte a zilei în sfânta biserică.
Părintele Paroh Iulian Lixandra, cu această ocazie, le-a vorbit celor mici despre mutarea Maicii Domnului la cer, accentuând faptul că: „ridicarea Maicii Domnului cu trupul la cer, lângă Fiul ei, lângă Iisus Hristos Cel înviat din morţi, nu se numeşte nici înălţare la cer, nici înviere, ci mutare. Acest termen este cel corect folosit, pentru că Maica Domnului nu s-a mutat prin puterea ei la cer, ci prin puterea Fiului ei. Deci, vorbim de mutarea ei la viaţa veşnică şi nu oriunde, ci lângă Fiul ei, în slava cerească veşnică”.

Alte articole despre: