Mănăstirea Turnu

 • „Sfântul Îl dăruiește pe Hristos celorlalți, făcându-se el însuși loc al sălășluirii lui Dumnezeu”, a spus Înaltpreasfințitul Varsanufie la sărbătoarea Sfinților Cuvioși Daniil și Misail de la Mănăstirea Turnu

  Sfinții Cuvioși Daniil și Misail, prăznuiți astăzi de Biserica noastră, au fost cinstit în mod deosebit, în mănăstirea întemeiată de aceștia la poalele Muntelui Cozia, Mănăstirea Turnu, unde Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a slujit Sfânta Liturghie.

  5 Octombrie 2018
 • Tabără la Mănăstirea Turnu organizată de Protoieria Drăgășani

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Mănăstirea Turnu sunt organizate în perioada vacanțelor de vără tabere pentru tineri, activitate ce s-a dovedit a fi deopotrivă atât un mod plăcut de petrecere a timpului liber, cât și un mijloc de pastorație a tinerilor.

  16 Iulie 2018
 • Priveghere și Liturghie arhierească pentru cinstirea Icoanei Maicii Domnului Trihirussa de la Mănăstirea Turnu

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit în seara zilei de miercuri, 27 iunie, slujba Privegherii, continuată cu Sfânta Liturghie în noaptea de 28 iunie, la Mănăstirea Turnu, cu prilejul sărbătoririi Icoanei Maicii Domnului Trihirussa.

  28 Iunie 2018
 • Slujire arhierească la hramul Mănăstirii Turnu

  Marți, 21 noiembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Turnu, cu prilejul sărbătoririi hramului ctitoriei din veacul al XVII-lea a mitropolitului Varlaam. 

  21 Noiembrie 2017
 • Prăznuirea Sfinților Cuvioși Daniil și Misail de la Mănăstirea Turnu

  Miercuri, 5 octombrie, la Mănăstirea Turnu au fost prăznuiți Sfinții Cuvioși Daniil și Misail, ale căror chipuri duhovnicești au strălucit  în luminată cuvioşie, mistuindu-se în rugăciune, post şi priveghere.

  5 Octombrie 2016
 • Sfinţii Cuvioşi Daniil şi Misail de la Mănăstirea Turnu

  Slujba Sfinţilor Cuvioşi Daniil şi Misail de la Mănăstirea Turnu

  Dascăli ai rugăciunii neîncetate și ai luptelor duhovnicești v-ați arătat, Cuvioşilor Daniil şi Misail, că de iubirea Mântuitorului Hristos nedespărţiţi fiind, cu apostolească râvnă Preasfintei Treimi aţi slujit cu osârdie, în peşteri nevoindu-vă. Pentru aceasta  cerem cu smerenie: Rugaţi-vă, să se mântuiască sufletele noastre!

  6 Iulie 2016
 • Cuvioșii de la Turnu și Stânișoara

  Cuvioşii de la Turnu și Stânișoara au fost canonizați

  În ședinţa de lucru a Sfântului Sinod din 24 februarie 2016 s-a hotărât canonizarea Cuvioșilor Daniil și Misail de la Sfânta Mănăstire Turnu, precum şi Cuvioșii Neofit și Meletie de la Sfânta Mănăstire Stănișoara, din Sfânta Arhiepiscopie a Râmnicului.

  25 Februarie 2016
 • Mănăstirea Turnu a prăznuit Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, hramul bisericii vechi

  Sute de credincioşi s-au adunat ieri, 21 noiembrie, la Sfânta Mănăstire Turnu, din judeţul Vâlcea, pentru a prăznui Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, hramul bisericii vechi.

  22 Noiembrie 2015
 • Masivul Cozia - Vâlcea

  Masivul Cozia

  Masivul Cozia se întinde pe o suprafață de 77 km². Are relieful, fauna și flora deosebit de diversificate. Înconjurat de vetre monahale, oferă numeroase trasee montane.

  10 Noiembrie 2015
 • Defileul Oltului - Vâlcea

  Defileul Oltului

  Defileul Oltului e cel mai lung defileu din țară. Parcurge 47 km prin munți. Pe valea Oltului trecea unul dintre cele mai importante drumuri antice din Dacia.

  10 Noiembrie 2015