manastirea stanisoara

 • „Sfinții Neofit și Meletie au răspuns chemării lui Dumnezeu și, lucrând cu smerenie și multă râvnă, au primit darul rugăciunii și al povățuirii sufletelor”

  „Acești iubitori de Dumnezeu, Sfinții Neofit și Meletie, au primit de la Dumnezeu darul rugăciunii și al povățuirii sufletelor, devenind, pentru obștea monahală și mulțimea ucenicilor lor, pilde de smerenie și de înfrânare, luminându-i pe calea mântuirii, care este unirea omului cu Dumnezeu”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 3 septembrie, la Mănăstirea Stânișoara.

  3 Septembrie 2023
 • Părintele Arhimandrit Laurențiu Popa a trecut la Domnul

  Cuvântul Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la mutarea în Împărăția Cerurilor a Părintelui Arhimandrit Laurențiu Popa (1954-2020).

  11 August 2020
 • Chiriarhul Râmnicului: „Sfântul Ioan Botezătorul a întruchipat sfinţenia dobândită încă din timpul vieţii”

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Stânișoara.

  24 Iunie 2020
 • Prăznuirea Sfinților Cuvioși Neofit și Meletie de la Mănăstirea Stânișoara

  La sărbătorirea hramului de toamnă al așezământului monahal, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica mare a Mănăstirii Stânișoara, cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. În soborul slujitorilor au fost părinți stareți de la mănăstiri din cuprinsul Arhiepiscopiei Râmnicului.

  3 Septembrie 2019
 • Hramul de vară al Mănăstirii Stânișoara

  Obștea Mănăstirii Stânișoara, de la poalele Muntelui Cozia, a sărbătorit luni, 24 iunie, hramul bisericii, închinată sărbătorii Nașterea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

  24 Iunie 2019
 • „Din viața Sfântului Ioan Botezătorul vedem că Dumnezeu are o rânduială cu fiecare dintre noi”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie la Mănăstirea Stânișoara

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit duminică, 24 iunie, la hramul Mănăstirii Stânișoara.

  25 Iunie 2018
 • Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie la prăznuirea ocrotitorilor Sfintei Mănăstiri Stânișoara

  În duminica a XIII-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit alături de un impresionant sobor de preoți și diaconi, la Mănăstirea Stânișoara, mănăstire care și-a prăznuit ocrotitorii, Sfinții Cuvioși Neofit și Meletie, cinstiți în Calendarul Bisericii Ortodoxe Române în fiecare an la data de 3 septembrie.

  3 Septembrie 2017
 • Arhiepiscopul Râmnicului: Icoana Maicii Domnului „Axion Estin” devine ocrotitoarea mănăstirilor din Muntele Cozia

  În Duminica Ortodoxiei, 5  martie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Stânișoara unde a fost purtată în procesiune și așezată spre închinare o copie a Icoanei Maicii Domnului „Axion Estin” de la Mănăstirea Protaton din Sfântul Munte Athos, icoană care a fost sfințită de către starețul mănăstirii, protosul Sfântului Munte, și de viețuitorii acestei mănăstiri.

  5 Martie 2017
 • (Video) Pașii pelerinului - Mănăstirea Stănișoara

  La patru kilometri de Mănăstirea Turnu, pe poteca străbătută de generaţii de sihaştri, căutătorul de frumuseţi descoperă în mirificul peisaj al Muntelui Cozia, aşezământul monahal de la Stănişoara.
   Conform legendei, cei care au pus prima piatră de temelie a Mănăstirii Stănişoara, au fos pustnicii Neofit şi Meletie, ale căror sălaşuri în stânca muntelui se mai văd şi astăzi. Prima biserică a schitului Nucet – Stănişoara, a fost, probabil, de lemn, ridicată de pustnici pe la jumătatea veacului al XVII-lea, după care a rămas în pustiire.

  11 Noiembrie 2016
 • Sfinţii Cuvioşi Neofit şi Meletie de la Mănăstirea Stânișoara

  Acatistul Sfinţilor Cuvioşi Neofit şi Meletie de la Mănăstirea Stânișoara

  De Dumnezeu iubitorilor Părinţi, suindu-vă în munţii faptelor bune, locaşuri Preasfântului Duh v-aţi arătat, iar acum ca făclia în sfeşnic luminaţi în lume, Cuvioşilor Neofit şi Meletie; rugaţi-vă lui Hristos-Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre!

  6 Iulie 2016
 • Sfinţii Cuvioşi Neofit şi Meletie de la Mănăstirea Stânișoara

  Slujba Sfinţilor Cuvioşi Neofit şi Meletie de la Mănăstirea Stânișoara

  De Dumnezeu iubitorilor Părinţi, suindu-vă în munţii faptelor bune, locaşuri Preasfântului Duh v-aţi arătat, iar acum ca făclia în sfeşnic luminaţi în lume, Cuvioşilor Neofit şi Meletie; rugaţi-vă lui Hristos-Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre!

  6 Iulie 2016
 • Cuvioșii de la Turnu și Stânișoara

  Cuvioşii de la Turnu și Stânișoara au fost canonizați

  În ședinţa de lucru a Sfântului Sinod din 24 februarie 2016 s-a hotărât canonizarea Cuvioșilor Daniil și Misail de la Sfânta Mănăstire Turnu, precum şi Cuvioșii Neofit și Meletie de la Sfânta Mănăstire Stănișoara, din Sfânta Arhiepiscopie a Râmnicului.

  25 Februarie 2016

Pagini