Eşti aici

Conferinţa pastoral-misionară de toamnă a preoților din Protoieriile Drăgăşani şi Horezu

28 Noiembrie 2015 / Viața Eparhiei

La Mănăstirea Bistriţa din judeţul Râmnicu Vâlcea a avut loc astăzi, 27 noiembrie 2015, conferinţa pastoral-misionară de toamnă, în cadrul căreia s-au întrunit toți preoţii slujitori din Protoieriile Drăgăşani şi Horezu.

Conferinţa a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii, în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” a vechii mănăstiri vâlcene, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Tema conferinţei pastoral-misionare de toamnă a fost „Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din Eparhii”. În cadrul conferinței, preoţii desemnaţi au prezentat referatele pregătite special pentru această întâlnire. Primul referat, „Chipul preotului în scrierile Sfântului Ioan Gură de Aur”, a fost susţinut de către pr. Boeangiu Ştefan din Parohia Alunu, Protopopiatul Horezu, urmat apoi de pr. Mălinaş Octavian Iulius din Parohia Amărăşti, Protopopiatul Drăgăşani, cu referatul „Monahismul şi importanţa lui eclesiologică în scrierile Sfântului Ioan Gură de Aur”.

În cadrul conferinţei au fost discutate şi o serie de probleme organizatorice, pastoral-misionare şi administrativ-canonice, spre o mai bună chivernisire a vieții bisericești, culturale și spirituale în Arhiepiscopia Râmnicului.

Alte articole despre: