Eşti aici

„Săptămâna verde” la Parohia ,,Sfântul Ioan Botezatorul” din Râmnicu-Vâlcea

6 Aprilie 2023 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în cadrul Parohiei ,,Sfântul Ioan Botezatorul” din Râmnicu-Vâlcea, s-a desfășurat o frumosă acțiune, unde cei mici au avut oportunitatea de a învăța iubirea de natură și de aproapele. Acțiunea s-a desfășurat în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Take Ionescu”, în cadrul programului educțional ,,Săptămâna Verde”.

Programul „Săptămâna verde”, propus de Ministerul Educației, se desfășoară la Râmnicu-Vâlcea în prima săptămână a lunii aprilie, unde fiecare unitate educațională întreprinde activități legate de schimbările climatice și de protecția mediului. Astfel, elevii Școlii Gimnaziale ,,Take Ionescu”, însoțiți de cadre didactice, au poposit miercuri, 5 aprilie 2023, după Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte-sfințite, la biserica ,,Sfântul Ioan Botezatorul" din Râmnicu-Vâlcea, unde au fost întâmpinați de părintele paroh Bogdan Vieru, care le-a vorbit celor prezenți despre prețuirea naturii ca dar a lui Dumnezeu.

În continuare, în curtea bisericii, cei mici au plantat flori în spațiile special amenajate, înțelegând, astfel, însemnătatea acțiunilor din „Săptămâna verde” și conștientizând, totodată, că natura este darul lui Dumnezeu, iar omul este dator să își formeze un comportament responsabil față de creație. Faptul că aceste activități s-au desfășurat la biserică a sporit bucuria și emoția din sufletele copilașilor.

Alte articole despre: