Eşti aici

Parohia Valea Bisericii
Parohia Valea Bisericii
Parohia Valea Bisericii
Parohia Valea Bisericii
Parohia Valea Bisericii
Parohia Valea Bisericii
Parohia Valea Bisericii
Parohia Valea Bisericii

Editia a II-a a Simpozionului Parohial, Biserica şi Şcoala au înălţat Neamul Românesc!

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub îndrumarea Sectorului de Învăţământ şi Activităţi cu tineretul din cadrul Arhiepiscopiei, în Parohia Valea Bisericii,Orleşti s-a desfăşurat cea de-a II-a ediţie a Simpozionului Parohial, Biserica şi Şcoala au înălţat Neamul Românesc. Neamul Românesc a făurit eroi!

Ca şi în anul 2015,  şi în acest an, într-o rodnică lucrare şi colaborare a Bisericii, Şcolii şi Consiliului Local al Primăriei Orleşti, la iniţiativa părintelui Siia Luca-Georgian, un număr însemnat de credincioşi, dascăli şi reprezentaţi ai Administraţiei Locale au participat cu bucurie şi recunoastinta, alături de cei aproximativ 100 de tineri şi copii la Sfânta Liturghie a Praznicului Înălţării Domnului.

Însemnătatea zilei a fost evidenţiată prin organizarea Simpozionului Parohial dedicat comemorării Zilei Eroilor români, având loc un deosebit program: Parastasul pentru pomenirea eroilor, videoproiectarea filmului documentar, Preoţii militari, scurt moment de teatru Ion, soldat român, procesiune la monumentul eroilor din centrul comunei Orleşti cu intonarea cântecelor patriotice, recitare de poezie şi depunerea de coroane şi flori de către elevii prezenţi, îmbrăcaţi în frumoase costume populare.

"Una dintre cele mai însemnate datorii ce ni le impune timpul actual este să cinstim memoria eroilor noştri căzuţi în război. Considerând că, pe aceste vremuri, pe lângă opera de recunoştinţă naţională ce datorăm este şi o opera de educaţie pentru generaţiile prezente şi viitoare" scria în raportul sau către regele Ferdinand, ministrul de război, Ioan Răşcanu în 1919, îndemnuri remarcate de noi, în cuvântul de învăţătură.
 

Alte articole despre: