Eşti aici

„Virtuți de Înălțare” la Parohia Călimănești II

1 Iunie 2023 / Învățământ

În perioada premergătoare praznicului Înălțării Domnului, copiii din cadrul Centrului catehetic, al Parohiei Călimănești II, au desfășurat câteva activități practice, intitulate generic „Virtuți de Înălțare”.

Aceste activități au constat în realizarea de către fiecare copil a unei planșe cu momentul Înălțării Mântuitorului Hristos cu trupul la cer, de care au fost atașate un puzzel din stinghii de lemn ce a fost ornat și pictat cu diferite elemente decorative după propria imaginație a copiilor, fiecare având inscripționat pe el câte o virtute.
Cu prilejul acestui mare praznic, părintele paroh Iulian Lixandra, le-a vorbit celor prezenți despre momentul Înălțării Domnului la cer din mijlocul Sfinților Apostoli, dar și despre cultivarea virtuților pe care fiecare creștin trebuie să le dobândească în vederea ridicării sufetului în Împărăția lui Dumnezeu.
Scopul activității a fost conștientizarea de către cei mici a locului unde fiecare creștin trebuie să ajungă prin practicarea virtuților, loc arătat de Mântuirorul Hristos prin Înălțarea Sa.

Alte articole despre: