Eşti aici

Ziua Eroilor la Parohia Cernișoara

18 Mai 2018 / Învățământ

Sărbătoarea Înălțării Domnului, zi în care este comemorată Ziua Eroilor, au avut loc loc evenimente duhovnicești și culturale în Parohia Cernișoara din Protopopiatul Horezu.

După Sfânta Liturghie, manifestările închinate eroilor neamului au continuat la monumentul ridicat în semn de renoștință față de jertfa celor care au murit pe câmpurile de luptă. În cuvântul adresat cu acest prilej, părintele Cristian Ana a arătat că „în a 40-a zi după Înviere, Iisus Hristos s-a arătat pentru ultima dată ucenicilor, după cum relatează Evangheliile şi cartea „Faptele apostolilor”. Această ultimă întrevedere a avut loc pe Muntele Măslinilor, lângă Ierusalim. Iisus le-a spus ucenicilor să nu se depărteze de cetate pentru că peste 10 zile aveau să se îmbrace cu putere de sus, puterea ce îi va face convingători în misiunea lor.

Se referea desigur la coborârea Duhului Sfânt. După aceste ultime cuvinte – spun cărţile Noului Testament – Iisus s-a înălţat la cer, ducând cu sine la Dumnezeu firea umană transfigurată, prin jertfă şi Înviere”.

Alte articole despre: