Eşti aici

Priveghere și Liturghie arhierească pentru cinstirea Icoanei Maicii Domnului „Pantanassa” de la Mănăstirea Bistrița

24 Septembrie 2018 / Viața Eparhiei

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit în seara zilei de duminică, 23 septembrie, slujba Privegherii, continuată cu Sfânta Liturghie în noaptea de 24 septembrie, la Mănăstirea Bistrița, cu prilejul sărbătoririi Icoanei Maicii Domnului Pantanassa.

În cadrul slujbei de priveghere, o copie a Icoanei Maicii Domnului Pantanassa de la Mănăstirea Vatopedu din Sfântul Munte Athos a fost așezată în biserica mănăstirii.

În cuvântul de învățătură împărtășit obștii mănăstirii și pelerinilor prezenți la slujba de priveghere, Părintele Arhiepiscop a arătat că „prin rânduiala lui Dumnezeu, în această noapte am așezat și am cinstit Icoana Maicii Domnului Pantanassa, icoană cunoscută ca fiind vindecătoare de cancer și de alte boli. Este atât pentru Mănăstirea Bistrița, cât și pentru monahii, monahiile și credincioșii din Arhiepiscopia Râmnicului, un prilej de mare bucurie și de mângâiere sufletească.

Cu Icoana Maicii Domnului Pantanassa  se întregește această salbă a icoanelor făcătoare de minuni care au fost așezate în mănăstirile vâlcene: Icoana Maicii Domnului Axion Estin de la Mănăstirea Stânișoara, Icoana Maicii Domnului Trihirussa de la Mănăstirea Turnu, Icoana Maicii Domnului Paramythia  de la Mănăstirea Blănoiu, Icoana Maicii Domnului Kazanskaia de la Mănăstirea Sfântul Ioan Iacob, Icoana Maicii Domnului Ierusalimitissa de la Mănăstirea Înălțarea Sfintei Cruci și Sfânta Maria Egipteanca – Budești. Sunt daruri pentru această Eparhie care o are ocrotitoare pe Maica Domnului și ierarhii cu viață sfântă care au păstorit-o: Sfântul Ierarh Nifon, Sfântul Ierarh Antim Ivireanul și Sfântul Ierarh Calinic.

Dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra mănăstirii acesteia și asupra noastră și o rugăm pe Maica Domnului să mijlocească pentru noi și să răsplătească pe toți cei care vin cu osârdie să ceară ajutorul ei”.

La slujba Privegherii și la Sfânta Liturghie au participat stareți și monahi de la mănăstirile din Arhiepiscopia Râmnicului, precum și numeroși pelerini.

Alte articole despre: