Eşti aici

Ghiozdane și rechizite pentru copiii de la Grădinița „Toți Sfinții”

14 Septembrie 2020 / Învățământ

La început de an școlar, copiii de la Grădinița Toți Sfinții din Râmnicu Vâlcea au primit ghiozdane și rechizite din partea parohiei.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, luni, 14 septembrie, copiii de la Grădinița Toți Sfinții din Râmnicu Vâlcea s-au bucurat de prezența preoților parohiei și au primit rechizite și materiale pentru buna desfășurare a activității educaționale.

„Acest așezământ educațional confirmă bunul nume ce l-a dobândit în cei peste 100 ani de existenţă, sub mantia ocrotitoare a parohiei, contribuind permanent la formarea și modelarea a numeroase  generații de râmniceni, prin cultivarea în inima şi mintea copiilor a valorilor reale precum iubirea, bunătatea, răbdarea, modestia, înfrânarea. Biserica Toţi Sfinţii caută să îmbine latura cunoaşterii cu cea afectiv-atitudinală necesare formării personalităţii copilului din perspectiva valorilor creştine, într-o atmosferă de cooperare şi nu de concurenţă sau de presiune exterioară. Educaţia moral-creştină este extrem de importantă în dezvoltarea armonioasă a copilului, a personalităţii acestuia”, a subliniat părintele Mihai Cârstea.

Acest parteneriat  oferă copiilor acestei grădinițe o perspectivă  unitară şi coerentă asupra disciplinelor de studiu, arătându-li-se constant că ştiinţa, arta şi credinţa nu se contrazic între ele, ci se completează pentru a-L sluji pe Dumnezeu.

Alte articole despre: