Eşti aici

Activități catehetice și filantropice în Protoieria Drăgășani

20 August 2019 / Învățământ

Mai multe parohii derulează în această perioadă proiecte catehetice și activități filantropice cu tinerii.

Astfel, biserica parohiei Rusănești din comuna Fârtățești i-a primit pe cei mai tineri și inimoși credincioși la derularea proiectului catehetic Despre credință și fapte bune, inițiat de părintele Mihai-Gabriel Făurar. La încheierea activității a fost dăruit un cărucior pentru persoane imobilizate unei persoane bolnave din cadrul parohiei.

Tot în această perioadă, au loc întâlniri catehetice săptămânale în parohiile din cadrul Protoieriei Drăgășani. La parohia Mamu, părintele Cristian Florescu le-a vorbit copiilor despre rugăciune și milostenie, iar la parohia Bereni, părintele Mihai Catrina a susținut cateheza cu tema Cinstirea Sfintelor Icoane. Părintele Dan Drăguț de la parohia Sfântul Gheorghe-Colonie a dialogat cu tinerii pe tema Iisus Hristos, Catehetul desăvârșit, în vreme ce, la parohia Dobrușa, părintele Dragoș Butușină a vorbit tinerilor despre Sfântul Ioan de la Prislop.

În parohia Crețeni, la propunerea părintelui protoiereu Daniel Bârneață, credincioșii au aflat în cadrul catehezei care este prima parte a Sfintei Liturghii și ce folos avem din rânduiala Proscomidiei, așa cum am primit-o de la Sfinții Apostoli și Sfinții Părinți. Părintele Ion Făurar de la parohia Mărgineni le-a vorbit celor prezenți în biserică Despre păcatele capitale, iar părintele Benone Călin a susținut cateheza cu tema Nădejdea, virtute teologică, la parohia Scundu.

Alte articole despre: