Eşti aici

A fost resfinţită biserica veche a Mănăstirii Pătrunsa

16 Octombrie 2015 / Viața Eparhiei

De sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, IPS Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, şi PS Paisie Lugojanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, au slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Pătrunsa din comuna Bărbăteşti, unde au resfinţit biserica veche a mănăstirii, închinată Sfintei Cuvioase Parascheva.

Cu această ocazie, biserica a primit un nou hram, Sfântul Sfinţit Mucenic Clement, Episcopul Romei, care este prăznuit pe 24 noiembrie, locașul de cult fiind construit în anul 1740 de către Episcopul Clement al Râmnicului. Ultimele lucrări de reparaţie şi restaurare au fost finalizate anul acesta, prin purtarea de grijă a ÎPS Părinte Varsanufie.

În pofida vremii reci şi a căii anevoioase de acces, la slujbă au participat sute de credincioşi. La ceas de mare sărbătoare, Protosinghelul Varsanufie Gherghel, stareţul Sfintei Mănăstiri Pătrunsa, a fost tuns în schima mare. La slujbă s-au împărtăşit numeroşi credincioşi, între care foarte mulţi copii. La final, noii ctitori ai locaşului monahal închinat Sfintei Cuvioase Parascheva au primit, din partea ÎPS Părinte Varsanufie, diplome de vrednicie.

În ajunul sărbătorii, 13 octombrie 2015, ÎPS Părinte Varsanufie şi PS Părinte Paisie Lugojanul au sfinţit biserica de lemn a Mănăstirii „Sfânta Mare Muceniţă Eufimia”, aflată mai sus de Mănăstirea Pătrunsa, pe culmea Muntelui Buila. Această smerită biserică de lemn a fost construită recent, pentru a facilita participarea la Sfânta Liturghie a celor care se nevoiesc duhovniceşte în această zonă a Muntelui Buila.

Alte articole despre: