slujbă de sfințire

 • „Sfântul Apostol Toma ne-a încredințat că unitatea firilor dumnezeiască și omenească în unicul Ipostas veșnic al Cuvântului lui Dumnezeu a facut posibilă Învierea”, a spus Chiriarhul Râmnicului la sfințirea Mănăstirii Fârtățești

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit duminică, 9 mai, Slujba de târnosire (sfințire) a bisericii cu hramurile Izvorul Tămăduirii, Aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae la Bari și Sfântul Prooroc Ilie, precum și a altarului de vară închinat Sfântului Ioan Evanghelistul, de la Mănăstirea Fârtățești.

  9 Mai 2021
 • Sfințirea Paraclisului Mănăstirii Sfântul Gheorghe - Suiești

  Duminică, 4 decembrie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de sfințire a Paraclisului Mănăstirii Sfântul Mc. Gheorghe – Suiești, cu hramul  Sfântul Mucenic Lucian din Dobrogea.  Alături de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie s-a aflat și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

  4 Decembrie 2016
 • Binecuvântarea lucrărilor desfășurate la biserica Mănăstirii Frăsinei

  Din dorința de a reînnoi ctitoria Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în interiorul bisericii mari a mănăstirii s-au desfășurat lucrări de refacere a sistemului de încălzire și  înnoire a pardoselii, precum și de înfrumusețare cu noi obiecte de cult.

  18 Noiembrie 2016
 • Paraclisul Schimbarea la Față

  La Slătioara a fost târnosit paraclisul ctitorit de maestrul Dinu Săraru

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de târnosire a Paraclisului Schimbarea la Față, ctitorit de maestrul Dinu Săraru.

  21 Februarie 2016
 • A fost resfinţită biserica veche a Mănăstirii Pătrunsa

  De sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, IPS Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, şi PS Paisie Lugojanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, au slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Pătrunsa din comuna Bărbăteşti, unde au resfinţit biserica veche a mănăstirii, închinată Sfintei Cuvioase Parascheva.

  16 Octombrie 2015