Eşti aici

Binecuvântarea lucrărilor desfășurate la biserica Mănăstirii Frăsinei

18 Noiembrie 2016 / Viața Eparhiei

Din dorința de a reînnoi ctitoria Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în interiorul bisericii mari a mănăstirii s-au desfășurat lucrări de refacere a sistemului de încălzire și  înnoire a pardoselii, precum și de înfrumusețare cu noi obiecte de cult.

Joi, 17 noiembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie a vizitat Mănăstirea Frăsinei, unde a săvârșit Slujba de Sfințire Mică a Apei și a binecuvântat lucrările realizate la sfântul locaș.

Înaltpreasfinția Sa a descoperit în cuvântul de învățătură împărtășit părintelui stareț, obștii monahale și pelerinilor prezenți, că purtarea de grijă față de ctitoriile Sfântului Calinic reprezintă, alături de păstrarea rânduielilor și învățăturilor sale, nu doar o formă de conservare a patrimoniului spiritual, ci o formă de cinstire a sa și o continuare a lucrării sale duhovnicești. Părintele Arhiepiscop a evidențiat totodată  lucrarea de îndrumare pe care Sfântul Calinic a săvârșit-o pentru toți sihaștri pe care i-a povățuit în timpul slujirii sale în demnitatea episcopală. La Mănăstirea Frăsinei viața isihastă a continuat fără întrerupere de la Sfântul Calinic, iar sfântul a așezat aici rânduielile Starețului Sfânt Gheorghe de la Cernica și Căldărușani și ale Sfântului Paisie de la Neamț. Rugăciunii neîncetate, obștea mănăstirii i-a alăturat și o amplă activitate filantropică și de ajutorare a numeroase biserici și mănăstiri, însă, cel mai important, rămâne îndrumarea duhovnicească pe care părinții au oferit-o tuturor celor care și-au ales povățuitori  dintre monahii cu viață sfântă de aici.

Alte articole despre: