Eşti aici

Patriarhul Justinian Marina, evocat în Austria

4 Decembrie 2015 / Cultural

Centrul Cultural Româno-Austriac Unirea, cu sediul în oraşul Wiener-Neustadt din Austria, a organizat, în perioda 27-29 noiembrie 2015, festivităţile culturale dedicate Marii Uniri şi Zilei Naţionale a României, intitulate Toamna culturală românească.

Tradiţia acestei sărbători a început în anul 2003, la fiecare sfârşit al lunii noiembrie, an de an. Este aniversarea în care tot românul se regăseşte mai bine şi petrece cu multă bucurie alături de prieteni şi cunoştinţe venite din mai multe zone ale Austriei şi ale întregii Europe.

Din partea Ligii Femeilor Creştin Ortodoxe Vâlcea a participat Zenovia Zamfir, care a prezentat cărţile: File de monografie, Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul Vâlcea, Revista Casa Cărţii, Iubirea de aproapele meu şi o parte din lucrările dedicate Patriarhului Justinian Marina, fiu al meleagurilor vâlcene.

Trei zile de artă, cultură, muzică alături de Ioan Godjea, de români veniţi din Moldova, Maramureş, Ardeal, o delegaţie din partea Bibliotecii municipale Petru Maior şi a Muzeului Etnografic din municipiul Reghin, Nicolae Băciuţ -  directorul Direcţiei de Cultură Mureş, Oltenia: Liliana Hinoveanu de la Radio Oltenia Craiova, ing. Răducan Gheorghe, scriitor, redactor Radio TV Unirea Viena şi maestrul Nicolae Botgros, dirijorul Orchestrei de muzică populară Lăutarii, din Chişinău.

Alte articole despre: