Eşti aici

2504 elevi au primit rechizite din partea Arhiepiscopiei Râmnicului

20 Septembrie 2022 / Social

Pentru a preîntâmpina  abandonul școlar, Arhiepiscopia Râmnicului a oferit un sprijin real copiilor care provin din familii cu posibilități materiale reduse. Astfel, la debutul anului școlar 2022-2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, 2504 elevi din eparhie au primit rechizite școlare, în valoare de 161.663 lei.

Abandonul școlar este o problemă actuală generată de cauze multiple și reflectă lipsa de interes, motivaţie, încredere în educaţia şcolară, dar și dificultățile materiale cu care se confruntă părinții, din dorința de a-și susține financiar copiii, pentru a beneficia de servicii educaționale de calitate. 

În fiecare parohie din cele patru protopopiate ale Arhiepiscopiei Râmnicului, s-au distribuit materiale necesare unui nou început de an școlar, prin implicarea directă a preoților.  Scopul aceastei activități este de a susține școlarizarea elevilor din categorii dezavantajate, copii aflați în situație de risc, dar și pentru a încuraja copiii capabili de performanță.

Acest proiect social este derulat în fiecare an în Arhiepiscopia Râmnicului, în luna septembrie, urmărind ajutorarea copiilor în nevoie, pentru a încuraja prezența acestora la școală.

Alte articole despre: