Patriarhul Justinian Marina

 • Slujbă de pomenire și simpozion național la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul natal al patriarhului Justinian Marina

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit luni, 22 februarie, la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Suiești”, slujba de pomenire pentru patriarhul Justinian Marina, la împlinirea a 120 de ani de la nașterea celui de-al treilea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

  22 Februarie 2021
 • Patriarhul Justinian Marina a fost pomenit în satul natal, la Mănăstirea Suiești

  Patriarhul Justinian Marina a fost pomenit marți, 26 martie, în satul natal, Suiești, județul Vâlcea, la trecerea a 42 de ani de la mutarea sa la cele veșnice. Slujba parastasului a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în biserica cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe a Mănăstirii Suiești.

  26 Martie 2019
 • Patriarhul Justinian Marina comemorat în satul natal

  Mănăstirea Suiești în parteneriat cu Primăria Comunei Stănești și Școala Gimnazială din Stănești au organizat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, joi, 21 februarie, Colocviul „Patriarhul Justinian Marina”.

  21 Februarie 2019
 • Așezarea bustului Patriarhului Justinian Marina în Băbeni, localitatea pe care a păstorit-o în primii ani de slujire preoțească

  Sâmbătă, 2 septembrie 2017, în Parcul Central al orașului Băbeni, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în prezența autorităților locale, a preoților din localitate și a locuitorilor orașului, a participat la ceremonia prilejuită de așezarea bustului Patriarhului Justinian Marina, cel care și-a început activitatea pastorală în mica urbe vâlceană. 

  6 Septembrie 2017
 • Prin grija Patriarhului Justinian, biserica lui Horea a fost așezată în Băile Olănești

  În anul 1954 Patriarhul Justinian (1948-1977) a cercetat bisericuța aflată la Florica și, găsind-o fără întrebuințare și dărăpănată, a hotărât mutarea ei la Băile Olănești - unde a fost refăcută în forma inițială și din aceleași materiale, împodobită cu pictură nouă și înzestrată cu sfinte odoare.

  18 Iulie 2017
 • Colocviul „Etapa râmniceană în biografia Patriarhului Justinian”

  În contextul manifestărilor dedicate  Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română, cu binecuvântarea  Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, joi, 18 mai, la Sala Iosif Episcopul a Casei Sfântul Calinic a găzduit Colocviul Etapa râmniceană în biografia Patriarhului Justinian.

  19 Mai 2017
 • Simpozionul Național „Patriarhul Justinian Marina (1948-1977), mărturisitor al dreptei credințe și apărător al Bisericii strămoșești”

  În contextul manifestărilor dedicate Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română, Arhiepiscopia Râmnicului, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, a organizat Simpozionul Naţional „Patriarhul Justinian Marina (1948-1977), mărturisitor al dreptei credințe și apărător al Bisericii strămoșești”.

  22 Martie 2017
 • Patriarhul Justinian Marina comemorat în locurile natale

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, cu sprijinul Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” Vâlcea, marţi 21 februarie 2017,a avut loc manifestarea „Patriarhul Justinian Marina şi locurile natale”, în comuna Stăneşti, judeţul Vâlcea.

  22 Februarie 2017
 • Sfințirea Paraclisului Mănăstirii Sfântul Gheorghe - Suiești

  Duminică, 4 decembrie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de sfințire a Paraclisului Mănăstirii Sfântul Mc. Gheorghe – Suiești, cu hramul  Sfântul Mucenic Lucian din Dobrogea.  Alături de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie s-a aflat și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

  4 Decembrie 2016
 • Patriarhul Justinian Marina, evocat în Austria

  Centrul Cultural Româno-Austriac Unirea, cu sediul în oraşul Wiener-Neustadt din Austria, a organizat, în perioda 27-29 noiembrie 2015, festivităţile culturale dedicate Marii Uniri şi Zilei Naţionale a României, intitulate Toamna culturală românească.

  4 Decembrie 2015