Eşti aici

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a participat la hramul Catedralei Episcopale din Miercurea Ciuc

1 Octombrie 2018 / Știri din țară

La sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a participat, la invitația Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, la hramul Catedralei Episcopale din Miercurea Ciuc, unde s-a săvârșit sfințirea noii catapetesme poleite și au fost binecuvântate lucrările de reînnoire a bisericii.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, și Preasfințiții Părinți Episcopi Nicodim al Severinului și Strehaiei, Andrei al Covasnei și Harghitei, Gurie al Devei și Hunedoarei și Siluan al Ungariei și locțiitor de Episcop al Daciei Felix, înconjurați de o mare mulțime de ieromonahi, preoți și diaconi.

Răspunsurile la strană au fost date de un grup vocal al Catedralei Mitropolitane din Craiova. Înaltpreasfințitul Irineu a rostit un bogat cuvânt de învățătură despre Maica Preacurată, iar Mitropolitul Ardealului i-a îndemnat pe toți la participarea la Referendumul din 6-7 Octombrie anul curent pentru apărarea familiei tradiționale.

„Această familie este adevărata noastră valoare pe care trebuie să o mărturisim şi, dacă e cazul, să o şi apărăm cu preţul vieţii noastre. Pentru că acel care a pierdut familia, acela care a pierdut identitatea familială, a pierdut existenţa. Nu are pentru ce mai trăi.  (...) Aşadar, cu aceste gânduri şi cu această protecţie a Acoperământului Maicii Domnului ne îndreptăm spre casele noastre cu mai mult curaj, cu mai multă bărbăţie şi trebuie să dăm răspunsul nostru cât de curând: sâmbata şi duminica viitoare. Avem familie şi o mărturisim fără să jenăm pe nimeni şi cu ea ne mândrim şi cu ea ne binecuvântăm", a spus mitropolitul Olteniei.

Preasfințitul Andrei a mulțumit ierarhilor prezenți  și a acordat distincții de vrednicie celor care s-au implicat în lucrarea de reînnoire a Catedralei Episcopale.

Alte articole despre: