Eşti aici

Acțiuni filantropice la Centrul de recuperare a tinerilor cu afecțiuni neuropsihiatrice Băbeni

8 Aprilie 2017 / Social

Vineri, 7 aprilie, beneficiarii Centrului de recuperare a tinerilor cu afecțiuni neuropsihiatrice Băbeni au primit daruri constând în obiecte de îmbrăcăminte, fructe si produse de patisserie, din partea Arhiepiscopiei Râmnicului.

La activitatea filantropică, organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie  și coordonată de către Părintele Protoiereu Ion Dincă, au participat preoți din Protoieria Râmnicu-Vâlcea, doamna asistent social Viorica Adriana Iancu, reprezentanta Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului, elevi ai Seminarului Teologic Ortodox Sfântul Ierarh Nicolae din Râmnicu-Vâlcea, secția Științe Sociale și membri ai Grupului catehetic Sfântul Ioan Botezătorul, coordonat de către Părintele Nicolae Preoteasa.

În această perioadă de post cu toții trebuie să reflectăm asupra faptelor de milostenie trupească și sufletească pe care suntem datori să le împlinim după putere și astfel să înțelegem dacă trăim sau nu ca ucenici ai lui Hristos. Este o modalitate pentru a trezi conștiința noastră adesea ațipită în fața dramei sărăciei în care se află mulți dintre semenii noștri…” a subliniat Părintele Protoiereu Ion Dincă.  

Ne-am mobilizat repede, să descărcăm mașinile și să pregătim pachetele între timp, curtea Centrului răsuna de glasurile tinerilor, toată lumea era nerăbdătoare. Nu putem exprima sentimentul de bucurie și de emoție din sufletele noastre, ale celor care am fost prezenți acolo, și care am ramas impresionați de entuziasmul tuturor celor prezenți.

Trebuie să fim recunoscători și să mulțumim în primul rând, lui Dumnezeu că ne-a ajutat ca totul să iasă bine și să aducem un zâmbet curat pe buzele tinerilor din această instituție... ” a precizat doamna Viorica Adriana Iancu.

 

Alte articole despre: