Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe - Vâlcea

 • Proiectul „Cinstirea mamei creștine" implementat de Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, luni, 25 martie, de praznicul Bunei Vestire, membrele Ligii Femeilor Creștin-Ortodoxe au organizat și desfășurat proiectul „Cinstirea mamei creștine".

  27 Martie 2024
 • Liga Femeilor Creştin-Ortodoxe la Parada Iilor din Râmnic

  Vineri, 24 iunie 2016, reprezentantele Ligii Femeilor Creştin-Ortodoxe Vâlcea au participat la evenimentele dedicate Zilei Universale a Iei. Aflată la ediţia a II-a, Parada Iilor la Râmnic s-a desfăşurat începând din Parcul „Antonia Copetti” pe traseul bulevardul Tudor Vladimirescu, Strada Calea lui Traian, Arhiepiscopia Râmnicului.

  Liga Femeilor Creştin-Ortodoxe Vâlcea în strânsă legătură cu  Arhiepiscopia Râmnicului și Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul”,  promovează valorile spirituale perene ale poporului român, autenticitatea şi originalitatea.

  27 Iunie 2016
 • Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe

  Hrană pentru trup şi suflet

  Joi, 9 iunie 2016, de sărbătoarea Sfântă a Înălţării Domnului, membrele Ligii Femeilor Creștin-Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului, la inţiativa colegei lor, doamna nutriţonist Marina Cîrjaliu Murgea, preşedinta a Asociaţiei „Sănătatea se învaţă” au organizat acţiunea „Hrană pentru trup şi suflet” la Centru de Plasament „Ana” din Râmnicu-Vâlcea.

  10 Iunie 2016
 • Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe

  Clipe de iubire pentru semenii noştri

  Marţi, 7 iunie 2016, reprezentanţii proiectului „Iubirea de aproapele meu” s-au deplasat la Centrul de Asistenţă Medico-Socială din Lădeşti pentru a oferi o ''clipă de bucurie'', cărţi , alimente şi o icoană cu Sfântul Ierarh Nicolae. Domnul Sabin Dragnea, directorul Centrului, a mulțumit oaspeţilor pentru vizită şi darurile primite.

  7 Iunie 2016
 • Zâmbetul și fapta binefăcătoare

  Miercuri, 1 iunie 2016, Ziua Internaţională a Copilului a fost sărbătorită în toate centrele de plasament aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea prin organizarea de activităţi cultural-artistice.

  Liga Femeilor Creştin-Ortodoxe Vâlcea a răspuns invitaţiei copiilor de a le fi aproape la sărbătoarea dedicată lor, în semn de preţuire pentru clipele frumoase oferite de-a lungul timpului. Momentul de suflet a fost organizat de voluntarii Asociaţiei  S.M.I.L.E. şi Asociaţiei Orfanilor din Casele de Copii.

  3 Iunie 2016
 • Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe - Vâlcea

  Copilărie, bucurie şi credinţă

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin-ortodox, Liga Femeilor Creştin-Ortodoxe în colaborare cu Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul Vâlcea a organizat sâmbăta, 28 mai 2016, un pelerinaj pentru copiii şi tinerii de la Centrele de Plasament Ana şi de Socializare din Râmnicu-Vâlcea, în cadrul proiectului Copilărie, bucurie şi credinţă, desfăşurat în preajma Zilei Internaţionale a Copilului.

  28 Mai 2016
 • Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe - Vâlcea

  Întâlnirea lunară a Ligii Femeilor Creştin-Ortodoxe din Vâlcea

  Marţi, 24 mai 2016, membrele Ligii Femeilor Creştin-Ortodoxe, Vâlcea, s-au întâlnit la Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul din Râmnicu-Vâlcea.

  În contextul declarării anului 2016 ca Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, a fost rostit un cuvânt de învăţătură de domnul profesor de Religie Daniel Oprescu de la Liceul Teoretic Govora. A participat un grup de elevi din clasa a VII-a de la Şcoala Generală Tache Ionescu, însoţiţi de doamna profesoară Daniela Predişor.

  25 Mai 2016
 • Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe - Vâlcea

  Terapie prin muzică şi poezie

  Luni, 16 mai 2016, la Căminul de Bătrâni din Bălceşti, s-a desfăşurat manifestarea Terapie prin muzică şi poezie în cadrul proiectului Iubirea de aproapele meu. Au participat: Prof.Dr. Nicolae Dinescu, Paul Stănişor, artist plastic, Antoanela Enăcache, reprezentanta Asociaţiei Zâmbete Colorate, Tatiana Marcoianu, interpretă de muzică populară și Marinela Neagu, reprezentanta Ligii Femeilor Creştin-Ortodoxe din Vâlcea.

  17 Mai 2016
 • Lemnul, izvor de viaţă şi eterne comori

  Lemnul, izvor de viaţă şi eterne comori

  Vineri, 6 mai 2016, de Izvorul Tămăduirii, în localitatea Costeşti din judeţul Vâlcea s-a desfăşurat manifestarea La obârşie, la izvoare, sărbătoarea întâlnirii fiilor satului.

  6 Mai 2016
 • Patriarhul Justinian Marina, evocat în Austria

  Centrul Cultural Româno-Austriac Unirea, cu sediul în oraşul Wiener-Neustadt din Austria, a organizat, în perioda 27-29 noiembrie 2015, festivităţile culturale dedicate Marii Uniri şi Zilei Naţionale a României, intitulate Toamna culturală românească.

  4 Decembrie 2015
 • Întâlnirea lunară a Ligii Femeilor Creştin Ortodoxe din Vâlcea

  Marţi, 24 noiembrie 2015, la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea s-a desfăşurat întâlnirea lunară a membrelor Ligii Femeilor Creştin Ortodoxe - Vâlcea. Acţiunea a început cu o rugăciune şi un moment de reculegere în memoria doamnei Angela Drăghicescu, membră a Ligii şi preşedinte de onoare. Doamna Delia Zamfirescu a prezentat un raport al activităţiilor desfăşurate pe parcursul lunii noiembrie şi un proiect de manifestări social-spirituale pentru luna decembrie care precede marea sărbătoare a Naşterii Domnului.

  25 Noiembrie 2015
 • Iubirea de aproapele nu are graniţe!

  În această perioadă a postului Naşterii Domnului, când faptele de milostenie trebuie să fie cartea de vizită a fiecărui creştin, am început pregătirile pentru pachetele pe care Asociaţia Liga Femeilor Creştin Ortodoxe - Vâlcea le va dărui în preajma marii sărbători.

  25 Noiembrie 2015

Pagini