Eşti aici

Iubirea de aproapele nu are graniţe!

25 Noiembrie 2015 / Social

În această perioadă a postului Naşterii Domnului, când faptele de milostenie trebuie să fie cartea de vizită a fiecărui creştin, am început pregătirile pentru pachetele pe care Asociaţia Liga Femeilor Creştin Ortodoxe - Vâlcea le va dărui în preajma marii sărbători.

Cu adevărat, Naşterea Domnului poate fi socotită sărbătoarea dragostei divine şi învingerea egoismului din sufletele noastre. Încă din momentul Naşterii Domnului, cosmosul nu a rămas dator, ci a răspuns cu darurile sale la darul primit de la Dumnezeu: pământul a oferit peştera, îngerii cântarea de bucurie, magii darurile, iar darul oferit lui Dumnezeu din partea întregii umanităţi a fost Preasfânta Fecioară Maria, care va deveni prin harul Duhului Sfânt Născătoare de Dumnezeu, Maică şi Fecioară.

Ajutorul pentru cei săraci poate veni în mod direct de la Dumnezeu, dar, de cele mai multe ori, el trebuie să vină prin intermediul oamenilor. A lăsat Dumnezeu pe lume şi săraci ca să pună la încercare dărnicia noastră şi a trimis în lume pe Fiul Său făcut om ca să ne arate că izbăvirea oamenilor din necazuri şi dureri o lucrează prin oameni.

„From Bristol with love” este deviza sub care oameni cu suflet mare aflaţi la mii de kilometri distanţă în Marea Britanie şi-au dorit să ni se alăture, astfel ca sărbătorile de iarnă să fie mai frumoase pentru familiile şi copiii instituţionalizaţi aflaţi în atenţia Asociaţiei Liga Femeilor Creştin Ortodoxe. Cu multă grijă şi dragoste vor fi alese şi împărţite pentru ca bucuria să fie pe chipurile a cât mai multor copii!

Alte articole despre: