Eşti aici

Întâlnirea lunară a Ligii Femeilor Creştin Ortodoxe din Vâlcea

25 Noiembrie 2015 / Viața Eparhiei

Marţi, 24 noiembrie 2015, la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea s-a desfăşurat întâlnirea lunară a membrelor Ligii Femeilor Creştin Ortodoxe - Vâlcea. Acţiunea a început cu o rugăciune şi un moment de reculegere în memoria doamnei Angela Drăghicescu, membră a Ligii şi preşedinte de onoare. Doamna Delia Zamfirescu a prezentat un raport al activităţiilor desfăşurate pe parcursul lunii noiembrie şi un proiect de manifestări social-spirituale pentru luna decembrie care precede marea sărbătoare a Naşterii Domnului.

Doamna Iuliana Mateescu, preşedinta Asociaţiei „Renaşterea Obiceiurilor şi Tradiţiilor Româneşti”,  invitată de onoare, a prezentat filmul-portret „Maria, Doamnă a toată Ungrovlahia”, închinat Doamnei Maria Brâncoveanu. La inţiativa doamnelor Colţan şi Istocescu, a fost organizată o tombolă cu premii şi produse alimentare realizate în gospodărie. Fondurile strânse, împreună cu alimentele, vor fi donate semenilor aflaţi în suferinţă.

În viaţa noastră de fiecare zi, dar mai ales în aceste zile de sărbătoare, să oferim celor din jurul nostru daruri şi semne ale bucuriei. Să aducem bucurie în casele şi în sufletele în care se află tristeţe şi singurătate, boală şi sărăcie, suferinţă şi înstrăinare. Să răspundem iubirii nemărginite a lui Hristos pentru mântuirea oamenilor cu fapte ale iubirii noastre frăţeşti, ştiind că adevărata credinţă este „credinţa lucrătoare prin iubire” (Galateni 5, 6).

Alte articole despre: