Eşti aici

Programul social „SASTIPEN LE RROMENQE- SĂNĂTATEA RROMILOR”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului,  Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului Eparhial de Catehizare a rromilor, a organizat în data de 28 aprilie  o întâlnire la biserica Parohiei Colonie Nuci din Râmnicu-Vâlcea, în cadrul Programului „SASTIPEN LE RROMENQE - SĂNĂTATEA RROMILOR” derulat de către Arhiepiscopia Râmnicului în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Vâlcea.

Programul are drept grup țintă populația de etnie rromă, iar scopul programului îl reprezintă informarea corectă a persoanelor de etnie rromă privind aspecte legate de sănătate, în vederea dobândirii de comportamente sanogene și adoptării unui stil de viață sănătos.
Această  întâlnire s-a desfășurat cu suportul material al Protopopiatului Râmnicu Vâlcea în achiziția de produse pentru igienă personală, ce au fost dăruite membrilor comunității de rromi prezenți la această întâlnire. La această acțiune au participat Părintele Dragomir Gabriel și doamna Dr. Gândăcioiu Cristiana de la Direcția de Sănătate Publică Vâlcea.

Alte articole despre: