Eşti aici

Cerc pastoral misionar la Parohia Sfântul Ioan Gură de Aur din orașul Ocnele Mari

13 Noiembrie 2018 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, marți, 13 noiembrie, au avut loc la Parohia Sfântul Ioan Gură de Aur, lucrările Cercului pastoral-misionar Ocnele Mari.

Lucrările cercului pastoral s-au desfășurat după Sfinta Liturghie, în ziua sărbătoririi hramului bisericii parohiale. Tema întâlnirii, intitulată Aportul Bisericii Ortodoxe Romane la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, a fost prezentată de părintele Florin Tănasie, preot paroh la Parohia Sfântul Ioan Gură de Aur, care a subliniat: „Biserica Ortodoxă Română a iubit și a slujit întotdeauna poporul român, a binecuvântat aspirațiile lui de libertate și unitate și a participat la momentele semnificative ale istoriei naționale, precum Unirea Principatelor din 1859, obținerea Independenței se stat a României (1877-1878) și Marea Unire din anul 1918. În acest sens, marele istoric Nicolae Iorga scria: ”Mitropoliții, episcopii, egumenii și așa de adesea ori și smeriții călugări ori umilii preoți de mir au dat poporului, ei singuri aproape, toată învățătura, au înzestrat neamul cu o limbă literară, cu o literatură sfântă, cu o artă în legătură cu gustul și nevoile lui, au sprijinit Statul fără să se lase a fi înghițițide dânsul, au călăuzit neamul pe drumul pământuluifără a-și desface ochii de la cer, dând istoriei noastre cărturari, caligrafi, sculptori în lemn, argintari, oameni de stat, ostași, mucenici și sfinți…”.

În partea a doua a întâlnirii s-au discutat aspecte privitoare la activitățile catehetice şi duhovniceşti, pastoral – misionare şi administrative din cadrul parohiilor cercului pastoral Ocnele Mari.

La această întâlnire au luat parte preoţii din parohiile: Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Ioan Gură de Aur, Trăistari, Slătioarele din orașul Ocnele Mari, Buda, Căzănești, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, Râureni și Troianu din municipiul Râmnicu-Vâlcea.

Alte articole despre: