Cerc pastoral misionar la Parohia Sfântul Ioan Gură de Aur din orașul Ocnele Mari
Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, marți, 13 noiembrie, au avut loc la Parohia Sfântul Ioan Gură de Aur, lucrările Cercului pastoral-misionar Ocnele Mari.
Lucrările cercului pastoral s-au desfășurat după Sfinta Liturghie, în ziua sărbătoririi hramului bisericii parohiale. Tema întâlnirii, intitulată Aportul Bisericii Ortodoxe Romane la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, a fost prezentată de părintele Florin Tănasie, preot paroh la Parohia Sfântul Ioan Gură de Aur, care a subliniat: „Biserica Ortodoxă Română a iubit și a slujit întotdeauna poporul român, a binecuvântat aspirațiile lui de libertate și unitate și a participat la momentele semnificative ale istoriei naționale, precum Unirea Principatelor din 1859, obținerea Independenței se stat a României (1877-1878) și Marea Unire din anul 1918. În acest sens, marele istoric Nicolae Iorga scria: ”Mitropoliții, episcopii, egumenii și așa de adesea ori și smeriții călugări ori umilii preoți de mir au dat poporului, ei singuri aproape, toată învățătura, au înzestrat neamul cu o limbă literară, cu o literatură sfântă, cu o artă în legătură cu gustul și nevoile lui, au sprijinit Statul fără să se lase a fi înghițițide dânsul, au călăuzit neamul pe drumul pământuluifără a-și desface ochii de la cer, dând istoriei noastre cărturari, caligrafi, sculptori în lemn, argintari, oameni de stat, ostași, mucenici și sfinți…”.
În partea a doua a întâlnirii s-au discutat aspecte privitoare la activitățile catehetice şi duhovniceşti, pastoral – misionare şi administrative din cadrul parohiilor cercului pastoral Ocnele Mari.
La această întâlnire au luat parte preoţii din parohiile: Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Ioan Gură de Aur, Trăistari, Slătioarele din orașul Ocnele Mari, Buda, Căzănești, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, Râureni și Troianu din municipiul Râmnicu-Vâlcea.