Eşti aici

Cerc pastoral-misionar la Parohia Băbeni III

4 Septembrie 2018 / Administrativ

Luni, 3 septembrie, în Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea, la Parohia Băbeni III - Valea Mare, orașul Băbeni, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a avut loc întrunirea preoților din Cercul pastoral-misionar „Băbeni”.

Lucrările cercului pastoral au debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum, urmată de susținerea prelegerii cu tema „Slujitori ai Bisericii - promotori ai Marilor Uniri din anii 1600, 1859 și 1918”, de către părintele Petre Popa.

În cuvântul său, părintele a evidențiat contribuția majoră pe care au avut-o slujitorii Bisericii Ortodoxe Române în promovarea conștiinței unității spirituale a neamului românesc, cultivând în sufletele credincioșilor conștiința că au aceeași obârșie ca neam, aceeași limbă şi aceeași credință creștină. „De la Patriarhul Miron Cristea, care a participat la Marea Adunare Națională de la Alba-Iulia din 1 decembrie 1918 și care a făcut parte din delegația românilor transilvăneni care a prezentat actului Unirii la București, până la fiii acestui neam care și-au jertfit tinerețea și viața, de la episcopi, preoți, monahi și monahii, până la credincioșii de rând, care au activat neobosit pe front și în spitale pentru alinarea suferințelor, cu credință nezdruncinată și jertfelnicie. Biserica Ortodoxă a luptat, alături de personalitățile politice, pentru înfăptuirea unui măreț ideal, acela al unirii românilor într-un singur stat independent și creștin”, a subliniat părintele.

După prezentare s-au purtat discuții pe marginea temei susținute. În continuare s-au dezbătut o serie de probleme administrative, fiind identificate și modalități privitoare la intensificarea activităților social-filantropice și misionar-pastorale la nivelul parohiilor.

Alte articole despre: