Eşti aici

Tabăra „Copilărie în credinţă şi iubire”, organizată de Liga Femeilor Creştine Ortodoxe pentru copiii din Centrul de plasament „Andreea” din Râmnicu-Vâlcea

2 Septembrie 2019 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în perioada 26-29 august, s-a desfăşurat la Mănăstirea Turnu tabăra „Copilărie în credinţă şi iubire”, organizată de Liga Femeilor Creştine Ortodoxe pentru copiii din Centrul de plasament „Andreea” din Râmnicu-Vâlcea.

Activităţile diverse, drumeţiile, plimbarea cu bicicletele şi vaporaşul, pildele cu învăţătură creştină, pelerinajele la mănăstiri, precum şi rugăciunea rostită pe tot parcursul perioadei, au făcut ca în toată această perioadă copiii să se bucure de o experienţă trăită intens, înconjuraţi cu multă dragoste de către voluntarele asociaţiei.

Copiii s-au bucurat de o demonstraţie de creativitate la atelierul constituit în incinta taberei de artistul opincar Alexandru Ilinca, care le-a oferit posibilitatea de a descoperi una din preocupările locuitorilor din satul tradiţional de odinioară. Focul de tabără şi cântecul românesc au destins atmosfera, astfel încât şi cei mari şi cei mici au încins o horă a prieteniei, tipic românească.

În program a fost inclusă şi o vizită la Centrul social pentru bătrâni din Călimăneşti al Mitropoliei Olteniei, unde copiii au aflat despre modul în care îşi pot petrece util timpul personele vârstnice.

Tabăra s-a desfăşurat cu sprijinul Mănăstirii Turnu, al Consiliului Judeţean Vâlcea, al Parohiei Jiblea Veche şi al membrelor voluntare ale Ligii.

Alte articole despre: